Ειδήσεις Υγείας

«Πονοκέφαλος από παγωτό»: Που οφείλεται και τι να κάνετε

Όμως αυτός ο πονοκέφαλος δεν προκαλείται μόνο όταν απολαμβάνετε το αγαπημένο σας παγωτό αλλά και από την κατανάλωση και άλλων παγωμένων ή πολύ κρύων τροφίμων όπως είναι οι γρανίτες. Σύμφωνα με την IHS, ο «πονοκέφαλος του παγωτού» είναι «αποτέλεσμα της κατάποσης ή εισπνοής κάποιου παγωμένου ερεθίσματος», γι’ αυτό και μία ακόμη εναλλακτική ονομασία του είναι Πονοκέφαλος Ψυχρού Ερεθίσματος (Cold Stimulus Headache). Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής μηχανισμός που προκαλεί τον πόνο.
Μια θεωρία η οποία δεν έχει εξακριβωθεί επιστημονικά, υποστηρίζει είναι η κύρια αιτία του προβλήματος αυτού, αποτελεί το κρύο φαγητό ή ποτό που μπορεί να αλλάξουν προσωρινά τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα συμπτώματα του πονοκέφαλου από παγωτό περιλαμβάνουν:

Οξύ, διαπεραστικό πόνο στο μέτωπο
Ο πόνος κορυφώνεται περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του
Ο πόνος σπάνια διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά

Ο πονοκέφαλος από παγωτό μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε. Αλλά συνήθως περισσότερο επιρρεπείς σε πονοκεφάλους από παγωτό ή με σοβαρότερες κεφαλαλγίες είναι τα άτομα που έχουν ιστορικό ημικρανιών. Επίσης, οι πονοκέφαλοι αυτοί μπορεί να είναι πιο συνηθισμένοι σε άτομα με ιστορικό τραυματισμών στο κεφάλι.

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρώτε και να πίνετε οτιδήποτε είναι κρύο πολύ αργά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button