ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα πλαστά πτυχία των στελεχών! Παρέμβαση της εισαγγελίας για τη Νίκαια

Αρχική > Άρθρα > Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα πλαστά πτυχία των στελεχών! Παρέμβαση της εισαγγελίας για τη Νίκαια

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση των πλαστών πτυχίων των κυβερνητικών στελεχών, μία υπόθεση που άνοιξε με τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας ο οποίος φέρεται να παρουσίασε τέσσερα πλαστά πτυχία για να ανελιχθεί Διοικητικά στην πυραμίδα της Δημόσιας Διοίκησης.

Μάλιστα η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντάθηκε μετά και την παρέμβαση της εισαγγελίας του του Αρείου Πάγου να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Ήδη από κυβερνητικά στελέχη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και άλλων περιπτώσεων που πιθανώς να εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία των πλαστών πτυχίων, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές μιλούν για ξεσκόνισμα όλων των πτυχίων των Διοικητών που διορίσθηκαν από το 2016 και μετά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Από κόσκινο όλα τα πτυχία των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι ψάχνουν οι αρχές”

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και περίπου έναν χρόνο διέρρεε ότι θα άλλαζε το νόμο για την επιλογή των Διοικητών των Νοσοκομείων ώστε οι διαδικασίες να είναι πιο διαφανείς και τα κριτήρια επιλογής, αξιοκρατικά και ενιαία για όλους.

Προς ώρας πάντως το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιελάμβανε όλες τις αλλαγές και για τους Διοικητές των Νοσοκομείων δεν έχει προωθηθεί ακόμη και είναι άγνωστο βέβαια εάν θα περιέχει και το θέμα του νέου τρόπου είλογής των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιηθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας όπως και άλλων υπουργείων, μετά και τις εντολές του πρωθυπουργού να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο έπειτα και από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Ο Πολάκης «που μας έχει όλους» και το δώρο της μοναξιάς!

Παύλος Πολάκης στηρίζει και …διαψεύδει τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας! Τι υποστηρίζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button