Ειδήσεις Υγείας

Πονοκέφαλος: Πέντε δωρεάν τρόποι για να περάσει γρήγορα

Μάθετε ποιες είναι αυτές:

Κομπρέσες  ζεστού – κρύου

Αν έχετε ημικρανία που διαρκεί για ώρες, τοποθετήστε ένα κρύο επίθεμα στο μέτωπό σας για 15 λεπτά.
Στην περίπτωση που υποφέρετε από πονοκέφαλο τάσης, τοποθετήστε μια θερμοφόρα στο λαιμό σας ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Μείνετε στο σκοτάδι

Το έντονο φως, ή εκείνο που τρεμοπαίζει, ή ακόμα και το φως από την οθόνη του υπολογιστή, ευθύνεται για τις ημικρανίες.  Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να παραμείνετε στο σκοτάδι για όσο διαρκεί ο πονοκέφαλος ή να φοράτε γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω. Μη ξεχνάτε να βάλτε ένα φίλτρο στην οθόνη του Η/Υ.

Όχι στις πολλές τσίχλες

Το μάσημα της  τσίχλας δε βλάπτει μόνο τα δόντια , αλλά όπως  συμπέραναν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι και το κεφάλι . Για το καλό σας  περιορίστε τη συνήθεια αυτή για να μην υποφέρετε από έντονους πονοκεφάλους.

Προσοχή στα παυσίπονα

Στα ράφια των φαρμακείων υπάρχουν πολλά παυσίπονα που αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο. Όμως  αν κάνετε κακή χρήση είναι δυνατόν να επιδεινώσετε τον πονοκέφαλο.

Πολλά αξεσουάρ

Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται και στα κουρασμένα μάτια, πράγμα που γνωρίζετε καλά όσοι περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή πάνω από βιβλία, αφού καταπονούνται οι μύες που ελέγχουν την οφθαλμική κίνηση.

Tips

Προτιμήστε τα αναλγητικά που είναι σε υγρή μορφή, ή αναβράζοντα αφού ο οργανσιμός  τα απορροφά γρηγορότερα από ό,τι τα χάπια.
Πάρτε παυσίπονα αμέσως μόλις αισθανθείτε πόνο.
Αποφύγετε φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη ή πολλαπλά συστατικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button