ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποντίκια «αλωνίζουν» στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (ΦΩΤΟ)

Η περίπτωση του νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι χαρακτηριστική αφού όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πλέον εκτός ελέγχου λόγω έλλειψης κονδυλίων. Όπως ισχυρίζονται οι συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου οι συνθήκες νοσηλείας είναι άθλιες λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου.

Την κατάσταση που επικρατεί περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα στην επιστολή της η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Διευθύντρια ιατρός προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες,  αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Όπως σημειώνει εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανεπαρκείς χώροι υγιεινής, ρήγματα στους τοίχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο αν. υπουργός Π. Πολάκης αρχές Μαΐου ο οποίος αν και είδε ιδίοις όμασι την τραγική κατάσταση, υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κόκκινο τα χειρουργεία 26 Δημόσιων νοσοκομείων! Η «ακτινογραφία» των ελλείψεων

Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button