ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Που απαγορεύεται το κολύμπι στην Αττική; Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπ. υγείας

Για την προστασία της δημόσιας υγείας ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απαγόρευσε το κολύμπι στις μολυσμένες περιοχές της Αθήνας.

Μάλιστα εν΄όψει καύσωνα οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις κατάμαυρες θάλασσες.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Μετά τον Αν.Ξανθό και ΚΕΕΛΠΝΟ «αδειάζει» Κουρουμπλή: Τέλος η κολύμβηση στις περιοχές με μόλυνση

Σύμφωνα με το υπ. υγείας:

Απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης , και μέχρι την αποκατάσταση τους στις παρακάτω περιοχές:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων ( Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια»

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Πινακίδες παντού

Στην ίδια εγκύκλιο ο υπουργός υγείας επισημαίνει την ανάγκη σήμανσης από τους υπεύθυνους των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Στο πλαίσιο αυτό οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μη καταστρέφονται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button