Ειδήσεις Υγείας

Πονοκέφαλος από την αλλαγή του καιρού: Tips για άμεση ανακούφιση

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία προκαλούν σε πολλούς έντονο πονοκέφαλο.

Όπως υποστηρίζει η Κάρολιν Μπέρνσταϊν, η διευθύντρια στο Κέντρο για τον Πονοκέφαλο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ είναι πιθανό ο καιρός να επιδρά άμεσα στην ισορροπία χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, μειώνοντας τα επίπεδα της ορμόνης που παρέχει το αίσθημα της ευεξίας (σεροτονίνη). Παράλληλα, το χαμηλό βαρομετρικό μπορεί να ενεργοποιήσει το νεύρα των ματιών που πυροδοτούν την εκδήλωση της ημικρανίας.

 

 

 

 

 

Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν στη διαχείριση και ίσως ακόμη και στην μείωση της ημικρανίας εξαιτίας του αλλοπρόσαλλου… καιρού.

Πείτε ναι στο σκοτάδι

Καλύψτε τα παράθυρά σας με ειδικές κουρτίνες συσκότισης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω και βάλτε ένα φίλτρο στην οθόνη του Η/Υ.

Με μέτρο τα φάρμακα

Υπάρχουν πολλά είδη αναλγητικών φαρμάκων για όλα τα είδη πονοκεφάλων. Αυτά τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά αρκεί να τα παίρνετε με φειδώ και μόνο όταν υπάρχει πραγματικός λόγος.

Σε γενικές γραμμές ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

• Προτιμήστε τα αναλγητικά που είναι σε υγρή μορφή, ή αναβράζοντα. Το σώμα σας τα απορροφά γρηγορότερα από ό,τι τα χάπια.

• Πάρτε παυσίπονα αμέσως μόλις αισθανθείτε πόνο. Είναι πιο πιθανό να τον νικήσετε με μικρότερη δόση φαρμάκου.

• Αποφύγετε φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη ή πολλαπλά συστατικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβήτης: Ποιο είναι το μενού που ρίχνει το σάκχαρο;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button