ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Πράσινο φως» από το υπ. υγείας για κολύμπι σε όλες τις θάλασσες της Αττικής! Δείτε τις εξαιρέσεις

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας που αφορά στις ακτές της Σαλαμίνας, αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για όλες πλέον τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες είχαν πληγεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου.

Διαβάστε ΕΔΩ που είχε απαγορευτεί πέρυσι το κολύμπι στην Αττική! Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπ. υγείας

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαιώσε, ότι όλες οι τελευταίες μετρήσεις που έγιναν από τους αρμόδιους φορείς δείχνουν ότι έχει γίνει απορρύπανση όλης της Αττικής.

Έτσι μετά από την ανάλυση όλων των δεδομένων οι ακτές της Αττικής είναι ελεύθερες προς κολύμβηση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας και οι κολυμβητές μπορούν χωρίς φόβο να βουτήξουν στις περιοχές της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Πάντως για να ελαχιστοποιηθούν τυχόν κίνδυνοι και να υπάρχουν όλα τα τελευταία δεδομένα, οι έλεγχοι των υδάτων αναμένεται να επαναληφθούν.

Συγκεκριμένες ακτές, όμως, οι οποίες δεν πληρούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης, παραμένουν κλειστές για το κοινό.

Τα τμήματα των ακτών της Περιφέρειας Αττικής στα οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση είναι τα εξής:

1. Όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων.

2.Όλη η περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.

3. Όλη η περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.

4. Τα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE.

5. Η περιοχή από το Β. άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).

6. Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.

7. Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές προτείνουν την τοποθέτηση σχετικών σημάνσεων.

8. Η περιοχή των Ναυπηγείων και του λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).

9. Η Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.

10. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ, και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας- ΘΑΑ.

11 . Η περιοχή του Ασωπού ποταμού 200 μ. εκατέρωθεν της εκβολής του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button