Ειδήσεις Υγείας

Πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών: Σε ποια αίτια μπορεί να οφείλεται;

Το πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών είναι ένα συχνό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες! Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic σε κάποιες περιπτώσεις το πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών, κυρίως όταν εκδηλώνεται με πόνο, μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη σοβαρών υποκείμενων προβλημάτων.

Μάθετε ποιες είναι οι αιτίες και πότε πρέπει να ενημερώσετε σχετικά το γιατρό σας.

Πολύ ζέστη

Όταν η θερμοκρασία «χτυπά» κόκκινο, τότε τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται γεγονός που επιτρέπει να διαφεύγει από το δέρμα περισσότερη θερμότητα ώστε να παραμένει δροσερό.
Στην περίπτωση που παρατηρήσετε πρήξιμο στα χέρια και στα δάκτυλα των χεριών που συνοδεύεται και από πόνο τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας.

Οστεοαρθρίτιδα

Αν είναι οι ίδιες οι οστικές αρθρώσεις των δακτύλων σας που έχουν διογκωθεί, τότε το πρόβλημά σας μάλλον είναι η οστεοαρθρίτιδα. Αυτή η πάθηση προκαλείται από τη φθορά των ιστών στο τέλος των αρθρώσεών σας. Η οστεοαρθρίτιδα συχνά, αλλά όχι πάντα, συνοδεύεται από πόνο και δυσκαμψία.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Όταν το νεύρο που εκτείνεται κάτω από το αντιβράχιο στην παλάμη του χεριού είναι ερεθισμένο ή συμπιέζεται στον καρπό, τότε κινδυνεύετε να εκδηλώσετε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα . Σε αυτήν την κατάσταση το πρήξιμο στα δάχτυλα συνήθως συνοδεύεται από πόνο, κάψιμο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα, συμπτώματα που συχνά αναπτύσσονται αργά κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Λεμφοίδημα

Όταν το λεμφικό υγρό (το οποίο μεταφέρει τα απόβλητα, τα βακτήρια και τους ιούς έξω από το σώμα) δεν αποστραγγίζεται επαρκώς τότε τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μπορεί να πρηστούν αρκετά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το λεμφοίδημα μπορεί επίσης να προκληθεί από την ανώμαλη ανάπτυξη του λεμφικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόταση: Πότε να ανησυχήσετε;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button