Ειδήσεις Υγείας

Πρήξιμο στο πρόσωπο: Οι ένοχες αιτίες που πιθανώς αγνοείτε

Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις σε κάποια φάση της ζωής του θα υποφέρει από έντονο πρήξιμο στο πρόσωπο. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic η κατάσταση αυτή είναι περισσότερο συχνή το χειμώνα, λόγω της κάθετης πτώσης της θερμοκρασίας ή ακόμη και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ λόγω κρύου.

Ποιοι άλλοι παράγοντες όμως ”ενοχοποιούνται” για την εμφάνιση του πρηξίματος στο πρόσωπο;

Ιγμορίτιδα

ιγμοριτιδα

 

 

 

 

 

 

Η ιγμορίτιδα είναι μια φλεγμονή στα ιγμόρεια η οποία προκαλεί έντονο πόνο και οίδημα στο πρόσωπο.

Απόστημα στο δόντι

πονόδοντος

 

 

 

 

 

 

 

Όταν υπάρχει απόστημα, ο ασθενής έχει έντονο πονόδοντο ο οποίος συνοδεύεται από ερυθρότητα και πρήξιμο των ούλων. Για την ανακούφιση από τον πόνο, οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με αλατόνερο και παυσίπονα

Αλλεργία

%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1

 

 

 

 

 

 

 

Πέρα από το κοκκίνισμα των ματιών και την καταρροή, η αλλεργία συνήθως εκδηλώνεται με πρήξιμο στο πρόσωπο κυρίως γύρω από τα μάτια και τη μύτη.

Μήπως φταίει ο θυρεοειδής;

καρκίνος του θυρεοειδούς

Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά τότε παρουσιάζονται διάφορα συμπτώματα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αγνοήσετε.
Έτσι στην περίπτωση υποθυρεοειδισμού, οι ιστοί που βρίσκονται κάτω από το δέρμα διογκώνονται και εκδηλώνεται ένα γενικευμένο πρήξιμο τόσο στο πρόσωπο όσο και σε άλλα μέρη του σώματος. Θυμηθείτε ότι μια απλή αιματολογική εξέταση, μπορεί να επιβεβαιώσει ή όχι το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φρονιμίτες: Τι προβλήματα προκαλούν και πώς να τα προλάβετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button