Πολιτική Υγείας

Πρεμιέρα με αγκάθια για το ΠΕΔΥ του Άδωνι! Με το κιάλι οι γιατροί

Προβλήματα που δε φαίνεται να είναι δυνατόν να ξεπεραστούν άμεσα καθώς η κάλυψη των κενών θέσεων των γιατρών που αποχώρησαν από το δημόσιο σύστημα για να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, έμεινε κάπου στο …δρόμο.

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευτεί πως θα γίνουν συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και ότι θα προσληφούν επικουρικοί γιατροί, η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Συνέπεια είναι να ανοίγουν τα πολυιατρεία αλλά με πολλά κενά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ραντεβού θα μπορούν να κλείνονται όχι από την πρώτη μέρα έναρξης της λειτουργίας του νέου συστήματος αλλά αρκετές ημέρες μετά.

Εκτός αυτού και οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν τις συμβάσεις τους μέσα στα πολυιατρεία όταν πάνε για να αναλάβουν τη θέση εργασίας τους. Η προχειρότητα πάντως δε φαίνεται να έχει μείνει απαρατήρητη καθώς οι περισσότεροι συνδικαλιστικοί σύλλογοι των γιατρών περιμένουν στη γωνία τον …Άδωνι Γεωργιάδη. Αναμένουν με αγωνία να …στραβώσει η λειτουργία των πολυιατρείων και μάλιστα λίγο πριν τις Ευρωεκλογές.

Και ενδεχομένως να μην έχουν άδικο καθώς η 24ωρη λειτουργία που αρχικά είχε υποσχεθεί ο υπουργός Υγείας, φαίνεται ότι θα αργήσει πολύ ακόμα. Μέχρι τότε με βάση την εγκύκλιο που απέστειλαν οι υγειονομικές περιφέρειες τα πολυιατρεία που ανοίγουν τις πύλες τους για τους 10 εκατ. των ασφαλισμένων θα λειτουργούν κατά τις εργάσιµες ηµέρες (∆ευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07.00 έως και τις 19.00.

Στη συνέχεια με βάση τις ρυθμίσεις που θα κάνουν οι περιφερειάρχες υγείας και σύμφωνα με το προσωπικό που θα διαθέτουν, σταδιακά το ωράριο τους θα διευρυνθεί ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσουν οι μονάδες υγείας να εξυπηρετούν όλο το 24ωρο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button