Ειδήσεις Υγείας

Πρησμένοι αστράγαλοι: Τι δείχνει για την υγεία; Πότε να ανησυχήσετε;

Οι αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό,  δεν είναι επικίνδυνες, αλλά όταν το οίδημα δεν υποχωρεί επιβάλλεται η άμεση επίσκεψη σε γιατρό.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι:

Διαταραχή της λέμφου (των υγρών του οργανισμού), η οποία συσσωρεύεται στα πόδια προκαλώντας οιδήματα ιδιαίτερα στους αστραγάλους.

• Κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, λόγω παρατεταμένης ακινησίας και έλλειψης άσκησης. Επίσης η καθιστική ζωή ή η ορθοστασία, συντελούν στην εμφάνιση του πρηξίματος.

Υπερβολική κατανάλωση αλατιού, που ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό.

Λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως τα αντιφλεγμονώδη και ορισμένα αντιυπερτασικά, που επίσης κατακρατούν υγρά.

• Σε μεγαλύτερες ηλικίες, το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται σε παθήσεις του κυκλοφορικού (ευρυαγγείες, κιρσοί, φλεβίτιδα) ή της καρδιάς (καρδιακή ανεπάρκεια).

 

Πως θα ανακουφιστείτε

Κάντε Μασάζ

Ένα ελαφρύ μασάζ στα πόδια με κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Σκοτσέζικο ντους

Με την εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού συστέλλονται και διαστέλλονται τα αγγεία και έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

 Ποδόλουτρο

Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίξτε μία χούφτα χοντρό αλάτι. Tο αλάτι βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα  με αποτέλεσμα να νιώθουμε τα πόδια μας ξεκούραστα. Παράλληλα μπορείτε να κάνετε ποδόλουτρο με χαμομήλι, το οποίο διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση.

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε νερό, όπως καρπούζι, αγγούρι, πορτοκάλια και σταφύλια, τα οποία εκτός του ότι είναι αντιοξειδωτικά, εμποδίζουν τα οιδήματα και την κατακράτηση υγρών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button