ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προβληματισμός για τα χρέη ΕΟΠΥΥ Νοσοκομείων προς ιδιώτες! Όλο το παρασκήνιο

Μήνα με τον μήνα αυξάνονται τα χρέη προς τους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προσκόμματα και στην εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η κυβέρνηση…σύσσωμη να επιχείρησε να διαψεύσει ότι στο Euroworking Group στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε να παγώσει το υπόλοιπο της δόσης των 800 ευρώ, στην πράξη όμως τίποτε δεν αλλάζει καθώς τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες συνεχίζουν να υφίστανται.

Μάλιστα όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, επιδιώκεται επίσπευση των διαδικασιών για την αποπληρωμή έστω μέρος των χρεών προς τους ιδιώτες στον τομέα της Υγείας. Και αυτό διότι ένα μεγάλο μέρος των συνολικών οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες, προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ και λιγότερο από τα νοσοκομεία.

Δεν είναι τυχαίο όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον ΕΟΠΥΥ μεταξύ άλλων και γι αυτές τις καθυστερήσεις που δημιουργούν δυσκολίες στην κυβέρνηση.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το μήνα Ιούνιο, τα 1,214 δισ. ευρώ αγγίζουν πλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις επιχειρήσεις της Υγείας αυξημένα κατά 200 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το ύψος των χρεών το Μάιο (1,199 δισ. ευρώ).

Γι αυτό άλλωστε επιδιώκεται και με διαδικασίες εξπρές ο συμψηφισμός των παλαιών οφειλών του τομέα της υγείας με τους ιδιώτες.

Την ίδια ώρα βέβαια και οι τρέχουσες πληρωμές του ΕΟΠΥΥ παρουσιάζουν συνεχείς καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα όλοι οι συνεργαζόμενοι πάροχοι να είναι διαμαρτυρόμενοι.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι σύντομα οι αποπληρωμές θα εξομαλυνθούν, η κατάσταση δε διαφαίνεται να γίνεται καλύτερη το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς μάλιστα όχι μόνο θα μείνουν χρεωμένοι από τον ΕΟΠΥΥ αλλά θα δουν και την αποζημίωσή τους να κουρεύεται δραστικά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται άγριο τσεκούρι στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας»

Και οι συνθήκες αναμένεται να δυσκολέψουν περαιτέρω, καθώς επιδιώκεται συνολικά ο περιορισμός των δαπανών στον τομέα της υγείας, με τη χρηματοδότηση να κουρεύεται περισσότερο μετά και τα 200 εκατ. ευρώ που έλαβε λιγότερο ο Οργανισμός για το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντά ο υπ.Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τις ΤΟΜΥ!

Νέα επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και του μητρώου ασθενών! Όλα τα ονόματα

Ξεκινά η κινητικότητα στα νοσοκομεία και σε όλες τις Μονάδες Υγείας! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button