ΆρθραΠολιτική Υγείας

Προεκλογικές πληρωμές στα διαγνωστικά κέντρα άρον άρον από τον ΕΟΠΥΥ! Πότε θα πληρωθούν

 

Την υπόσχεση ότι θα εισπράξουν άμεσα ακόμη και τμήμα των παλαιών οφειλών του 2011 πήραν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).
Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει τους ιδιωτικούς παρόχους, τους γιατρούς, τα εργαστήρια και τις εταιρείες, όποτε…θυμάται, οι εκλογές όμως φαίνεται πως τον έκαναν γαλαντόμο.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) Γιώργο Βουγιούκα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός διαβεβαίωσε τον κλάδο ότι «Γίνεται προσπάθεια να ανευρεθεί το 50% περίπου των χρημάτων που απαιτούνται για την ενταλματοποίηση της προκαταβολής ενός ακόμη μηνός του 2014 που αφορά τον κωδικό 0671.01, ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι οι πάροχοι αυτού του κωδικού (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) και σε αντίθετη περίπτωση να δοθεί ένα μέρος της προκαταβολής αλλά σε όλους τους παρόχους, όπως έγινε άλλωστε και με τις κλινικές».
 
Εκτός αυτού οι διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο λένε ότι έως την Παρασκευή θα έχει δοθεί και η σχετική εντολή να πληρωθούν οι οφειλές του οργανισμού από το 2011 που προέρχονται από τα Ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
 
Πρόκειται για χρέη που οι περισσότεροι πάροχοι τα έχουν…ξεχάσει καθώς εδώ και χρόνια παρακαλούν να εξοφληθούν αλλά ουδείς τηρεί τις υποσχέσεις του. Ελέω εκλογών όμως…
Κατά τα άλλα ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να ενσωματώσει άμεσα και πιθανότατα έως τη Δευτέρα το νέο πλαφόν που έχει τεθεί και δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ.
 
Ειδικότερα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσει ΚΟντού προς τον κ.Βουγιούκα της ΠΑΣΙΔΙΚ, το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα έχουν ενσωματωθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων ανά ιατρική ειδικότητα (κόφτες), ώστε να γίνει περαιτέρω περιστολή των δαπανών για εργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις.
 
Όσο για τα κονδύλια των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2015 μπορεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ να εμφανίζονται κουρεμένα αλλά ο Δημήτρης Κοντός επεσήμανε στους εκπροσώπους του κλάδου πως θα είναι ίδια με αυτά του 2014.
 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button