Πολιτική Υγείας

Προεκλογική μάχη για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Τι θα γίνει με την αξιολόγηση

 

Η προεκλογική περίοδος μάλιστα φέρνει καθυστερήσεις ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετά τις εκλογές λόγω της ρευστής κατάστασης.

 

Με επιστολή του ο ΙΣΑ προς την 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια ζητά να ανασταλεί η επαναξιολόγηση και όρκιση των γιατρών του ΠΕΔΥ παρότι έχει εκδοθεί πρόσφατα η σχετική τροπολογία καθώς όπως σημειώνει: «η διαδικασία επαναξιολόγησης και εν συνεχεία όρκισης των ιατρών αυτών δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί σε προεκλογική περίοδο και ενόψει της δημοσίευσης του διατάγματος περί διάλυσης της βουλής».

 

Πάντως το θέμα των γιατρών του ΠΕΔΥ παραμένει στον …αέρα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης ώστε οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια στο ΠΕΔΥ να επανέλθουν στο σύστημα.

 

Άλλωστε η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί τόσο αυτή της αξιολόγησης όσο και του καθορισμού της ακριβής θέσης που θα λάβουν κατά την ένταξή τους στο ΕΣΥ. Μάλιστα πολλοί γιατροί που έμειναν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δηλαδή στο ΠΕΔΥ και δεν επέλεξαν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, αναμένουν να λάβουν θέση ανάλογα με τα έτη εργασίας τους αλλά και τη θέση που αντιστοιχεί σε αυτά.

 

Κάτι όμως που προκαλεί αναταράξεις στο ΕΣΥ καθώς έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις ακόμη και από νοσοκομειακούς γιατρούς. Προς ώρας πάντως δε φαίνεται να μπορεί να ολοκληρωθεί η επαναξιολόγηση λόγω των εκλογών και η διαδικασία αναμένεται να μεταφερθεί για τον Φεβρουάριο. Πιθανώς και αργότερα…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button