ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ οι 624 οικογενειακοί γιατροί! Παζάρια της τελευταίας στιγμής

Υπογραφές μέχρι αύριο Πέμπτη καλούνται να βάλουν στις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ 624 Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι προκειμένου να διαδραματίσουν ρόλο οικογενειακών γιατρών.
Είναι οι 624 γιατροί που είχαν καταθέσει αιτήσεις στην προηγούμενη προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ για οικογενειακούς γιατρούς.

Ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι γιατροί έπειτα από σχετικές συνεδριάσεις έχουν αποφασίσει να μην υπογράψουν παρότι έχουν “περάσει” στη προκήρυξη.

Ενδεικτικό είναι πως μετά από συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών οι γιατροί της Αχαΐας λένε μαζικά “όχι” στον ΕΟΠΥΥ.

Παζάρια της τελευταίας στιγμής με τους Γενικούς Γιατρούς

Σε εξέλιξη είναι πάντως τα παζάρια μεταξύ ηγεσίας του υπουργείου υγείας και των Γενικών Γιατρών προκειμένου ο κλάδος να υπογράψει τις συμβάσεις έως τις 15 Ιουλίου.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν στους εκπροσώπους του κλάδου πως αργότερα…θα αποσύρουν τη ρύθμιση που προβλέπει πως οι ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις στους ασφαλισμένους.

Ωστόσο πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως οι γιατροί δεν πείσθηκαν και σε σχετικές ερωτήσεις σε νομικούς τους επεσήμαναν πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν νέες ρυθμίσεις στις συμβάσεις οι οποίες θα είναι ήδη σε ισχύ.

Ακυρώθηκε η καταγγελία της σύμβασης για 1900 γιατρούς στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα της Τετάρτης επρόκειτο να καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις των 1900 Παθολόγων, Γενικών Γιατρών ώστε να αναγκαστούν να υπογράψουν νέες έως τις 15 Ιουλίου. Διαβάστε ΕΔΩ τι έχει προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: “ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων στις 15 Ιουλίου! Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος”

Η καταγγελία της σύμβασης εναποτίθεται για το ερχόμενο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ την επόμενη εβδομάδα καθότι υπήρχαν ήδη αντιδράσεις στο συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφίγγουν τη «θηλιά» στο λαιμό των γιατρών για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι εγγραφές στον οικογενειακό γιατρό

Ιστορίες…οικογενειακής τρέλας! Σε πανικό το υπ.Υγείας για την άρνηση των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Οικογενειακός γιατρός ετών …75! Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς 3ης ηλικίας

Έκτακτη σύσκεψη γιατρών της Αθήνας για τον οικογενειακό γιατρό! Τι οργανώνει ο ΙΣΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button