ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς αναζήτηση λύσης για τους οικογενειακούς γιατρούς το υπ.Υγείας! Τι ετοιμάζεται

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, αναζητά νέα σενάρια προκειμένου να προχωρήσει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού.

Άλλωστε οι δεσμεύσεις της στην τρόικα– που καταγράφονται ξεκάθαρα στο συμπληρωματικό μνημόνιο– αναφέρουν πως η όποια διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο. Δηλαδή να έχουν βρεθεί οι οικογενειακοί γιατροί και να έχουν κάνει και οι πολίτες την επιλογή τους. Κάτι βέβαια που φυσικά δεν είναι εφικτό.

Εξάλλου δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι οικογενειακοί γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ για το λιγοστό ενδιαφέρον των γιατρών: «Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες»

Παράταση στην τρόικα και αλλαγή συμβάσεων

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr ήδη φαίνεται ότι δίνεται παράταση, καθώς ο Μάρτιος δεν φαντάζει ρεαλιστικό σενάριο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο θεσμός.

Από την άλλη αναζητούνται και νέες φόρμουλες ώστε να φανούν οι συμβάσεις ελκυστικές στους γιατρούς. Όμως φαίνεται ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν γι’ αυτό είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στις αμοιβές.

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Ωστόσο αυτό που εξετάζεται είναι να αλλάξει ο τρόπος εργασίας στα ιδιωτικά ιατρεία, καθώς ένα από τα βασικά αγκάθια που είχαν διαπιστώσει οι ιδιώτες γιατροί στις συμβάσεις ήτα πως θα έπρεπε να είχαν δεσμευμένα τα ιατρεία τους για πολλές ώρες χωρίς να μπορούν οι ίδιοι να διατηρούν τον έλεγχο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και Επαγγελματικές Ενώσεις της Μακεδονίας ένα από τα βασικά αιτήματα που έθεσαν στο υπουργείο Υγείας ήταν η οργάνωση των ραντεβού να είναι αποκλειστικά ευθύνη του ιατρού.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ ο ιδιώτης γιατρός θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο ωράριο ενώ οι συνδικαλιστές διαπίστωσαν ότι ακόμη και να θέλει να απουσιάσει θα πρέπει να ζητήσει…άδεια από τον ΕΟΠΥΥ. Και όλα αυτά στο ιδιωτικό του ιατρείο. Δείτε ΕΔΩ τι ακριβώς προβλέπεται: «Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση»

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της πρόσκλησης ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιούνται και Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι που σήμερα είναι διορισμένοι σε Κέντρα Υγείας για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ προκειμένου να διαδραματίσουν ρόλο οικογενειακού γιατρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος

Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία

Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών

Παθολόγοι κατά Γενικών Γιατρών για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button