ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς αναζήτηση 5 εκατ. ευρώ για να μην «κουρευτούν» χρήματα από εξετάσεις! Τι θα ρυθμιστεί

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει δώσει εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να εξασφαλίσει από άλλον “κωδικό” του προϋπολογισμού, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να μη χρειαστεί να πληρώσουν υποχρεωτικές επιστροφές (claw back) για εξετάσεις υπερήχων που έχουν κάνει τα διαγνωστικά εργαστήρια αλλά και τα ιατρεία.

Ειδικότερα όσα εργαστήρια ή κέντρα έχουν πραγματοποιήσει υπερήχους, καλούνται για το πρώτο εξάμηνο του 2017 να καταβάλλουν ως υποχρεωτική επιστροφή λόγω της υπέρβασης της δαπάνης (claw back), το 48% των εσόδων τους.

Ουσιαστικά θα πρέπει τα μισά χρήματα που περιμένουν ως αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έκαναν, να μην τα εισπράξουν. Κάτι που βέβαια αποτελεί βαρύ κούρεμα στα έσοδα του κλάδου. Διαβάστε ΕΔΩ τις διαμαρτυρίες των εργαστηριακών γιατρών: “Κοινό μέτωπο όλων των γιατρών για τα καταστροφικά κουρέματα! Τι ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ”

Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες προς τον αν.υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη από εκπροσώπους του κλάδου, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, ο ίδιος αποφάσισε να καλύψει το κονδύλι δίνοντας εντολή στον ΕΟΠΥΥ να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια που είναι περίπου 5 έως 6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αφορά μόνο στους υπερήχους και όχι σε άλλες εξετάσεις, καθώς είχαν υποστεί και το μεγαλύτερο κούρεμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Άγριο κούρεμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά

ΚΕΕΛΠΝΟ: Χορηγίες για γέλια και για κλάματα! Δείτε μία απίστευτη διαφημιστική καμπάνια

Πως θα “κουρευτούν” τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button