ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα! Τι αποφασίζουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανοικτό είναι σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Άλλωστε ο κλάδος έφυγε με άδεια χέρια ουσιαστικά από την συνάντηση με τον υπουργό Υγείας αφού αόριστα δεσμεύτηκε όχι να καταργήσει το χαράτσι των 55 εκατ. ευρώ του 2018, αλλά να προσθέσει 30 εκατ. ευρώ στο 2019. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στη συνάντηση: «Άκαρπη η συνάντηση του υπ. Υγείας με τα Διαγνωστικά Κέντρα! Τι αποφασίζει αύριο ο κλάδος»

Έρχεται αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ;

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα επεξεργάζονται την πιθανότητα να σταματήσουν τα λουκέτα που σήμερα έχουν μπει σε όλη τη χώρα, αλλά να ξεκινήσουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ με αναστολή της πίστωσης.

Γεγονός που σημαίνει πως όποιος ασφαλισμένος θα πηγαίνει για διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο, θα πρέπει να πληρώνει την εξέταση από την τσέπη του και στη συνέχεια να διεκδικεί τα χρήματά του από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο παρελθόν πάντως αντίστοιχη κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ αφού είχαν πληρωθεί με μεγάλη καθυστέρηση από τον Οργανισμό.

Όμως ο κλάδος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα αιτήματά του, καθώς ο υπουργός Υγείας δεν ικανοποίησε το αίτημά τους, να διαγράψει το χαράτσι που τους στερεί το 70% των εισοδημάτων τους. Αντίθετα τους έταξε όσα δεν μπορούν να εκταμιευθούν. Δείτε ΕΔΩ: Όλη η αλήθεια για τα 30 εκατ. ευρώ που έταξε ο υπουργός Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα για να σταματήσουν την απεργία!”

Πάντως η πρόταση για αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ έχει τεθεί τόσο από μικρά διαγνωστικά εργαστήρια όσο και από μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και οι πιθανότητες να υιοθετηθεί είναι μεγάλες, αναφέρουν στο HealthReport.gr στελέχη από τους 40 φορείς που θα συμμετάσχουν στη σημερινή σύσκεψη για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Άλλωστε ο κλάδος δεν επιθυμεί να παρατήσει έτσι απλά τα όπλα χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα βασικά αιτήματα.

Εξάλλου οι περισσότεροι είναι εξοργισμένοι λόγω της υπέρμετρης υφαρπαγής των εισοδημάτων, αφού σύμφωνα με το Συντονιστικό όργανο των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, εργάζονται για 12 μήνες και πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μόνο για 3 ή 4 μήνες.
Γι αυτό και ο κλάδος είναι ενωμένος και η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Το νέο όριο δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσα χρήματα θα δοθούν το 2019

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

ΕΟΠΥΥ: Άγριο κούρεμα σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες με νέα απόφαση! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πόσο κουρεύτηκαν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις τα τελευταία τρία έτη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button