Φάρμακα

Προς απόσυρση γνωστά φάρμακα απο την Ελλάδα! Οι απειλές των εταιρειών και η στάση Βορίδη

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να διαμηνύουν στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ότιθα ακολουθήσουν τις συστάσεις των μητρικών τους εταιρειών και θα αποσύρουν γνωστά σκευασματα απο την αγορά επειδή οι τιμές τους ειναι πλέον εξαιρετικά χαμηλές.
Η συγκεκριμένη τακτική είναι λίγο πολύ γνωστή. Εταιρείες προειδοποιούν πως θα πάρουν τα προιόντα τους απο την Ελλάδα και η εκάστοτε κυβέρνηση προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις. Μάλιστα ο ΣΦΕΕ έχει διαμηνύσει πως θα προσφύγει και στο ΣτΕ για συγκεκριμένα φάρμακα που τιμολογήθηκαν πολύ χαμηλότερα απο ότι θα έπρεπε με βαση το νόμο.
Και μπορεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης να επιχειρεί να εμφανίζεται ψύχραιμος στις προειδοποιήσεις των εταιρειών, καλού κακού όμως ανάθεσε -όπως λενε έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr- σε ειδικούς συμβούλους του να αναζητήσουν μια λύση.
Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ειδική συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για να βρεθεί η χρυσή τομή. Πάντως εδώ και καιρό κάποιες εταιρείες με μάλλον… αθόρυβο τρόπο, απέσυραν ήδη απο την αγορά καποια προιόντα τους, χωρίς να υπάρξει καποια αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button