ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στη δικαιοσύνη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα κουρέματα στις διαγνωστικές εξετάσεις!

Το δρόμο της δικαιοσύνης φαίνεται ότι παίρνουν οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά τις οριζόντιες μειώσεις στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα ήδη πολλοί σύλλογοι και ενώσεις ιδιωτών γιατρών ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προσβάλουν την απόφαση που κουρεύει τις τιμές κατά 43%.
Το άγριο αυτό ψαλίδισμα άλλωστε κάνει πολλά μικρά και μεσαία εργαστήρια να οδηγούνται προς το λουκέτο, καθώς όπως λένε οι γιατροί πλέον δε θα βγαίνουν ούτε τα έξοδα.

Πάντως ο κλάδος αναγνωρίζει πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από πιέσεις των δανειστών δεδομένου ότι η κυβέρνηση επισήμως διά του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι ήταν αντίθετη στις μειώσεις αυτές.

Δείτε ΕΔΩ τι επιπτώσεις φέρνουν τα κουρέματα στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων: «Προς κατάρρευση τα μικρά διαγνωστικά εργαστήρια! Τι φέρνει το κούρεμα στις εξετάσεις».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου προτείνει ειδικά στους εργαστηριακούς γιατρούς να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης στο ΣτΕ ενώ παράλληλα προτείνει και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πως μεταφράζονται στην περίπτωση αυτή οι κινητοποιήσεις; Με επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ. Στην περίπτωση αυτή οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα πρέπει να πληρώνουν το σύνολο του κόστους των εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Η δυσκολία ωστόσο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις –όπως τουλάχιστον έχει δείξει ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν- ότι ο οργανισμός καθυστερεί να αποπληρώσει τους ασφαλισμένους λόγου έλλειψης ρευστού.

Να σημειωθεί ότι από τις ισοπεδωτικές οριζόντιες μειώσεις, κινδυνεύουν πολλά μικρά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα γι αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να ενεργοποιηθεί ένα πιο αυστηρό σύστημα ελέγχου των παραπεμπτικών για εξετάσεις το οποίο ωστόσο δεν αποκλείεται να δυσκολέψει την πρόσβαση των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς κατάρρευση τα μικρά διαγνωστικά εργαστήρια! Τι φέρνει το κούρεμα στις εξετάσεις

«Μπλόκο» από την τρόικα για τις εργαστηριακές εξετάσεις! Όλο το άγριο παρασκήνιο για νέες μειώσεις

Σκληρή επίθεση Διαγνωστικών Κέντρων στο υπ.Υγείας!

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις από το νέο έτος αν δεν παραταθούν οι συμβάσεις!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button