ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς κάλυψη οι οδοντιατρικές υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά! Όλες οι πληροφορίες

Εντός του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε από το νέο έτος να ξεκινήσουν να καλύπτονται κάποιες οδοντιατρικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Από τη μικρή ενίσχυση που αναμένεται να λάβει ο ΕΟΠΥΥ από το περιβόητο πλεόνασμα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει ήδη πως θα δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσει και η οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων, αφού σήμερα δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη και όλοι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το σύνολο των οδοντιατρικών υπηρεσιών από την τσέπη τους.

Δωρεάν για τα παιδιά

Όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, αρχικά ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα ξεκινήσουν δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες από το 2019 μέσω του ΕΟΠΥΥ στα παιδιά, με προληπτικούς ελέγχους αλλά και θεραπευτικές πράξεις.

 

 

 

 

 

 

Γι’ αυτό και σχεδιάζεται να γίνουν συμβάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες οδοντιάτρους οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση εδώ και καιρό είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει συμβάσεις με οδοντιάτρους, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε κανέναν ουσιαστικό διάλογο ή διεργασία.

Αμέσως μετά την κάλυψη οδοντιατρικών υπηρεσίων για παιδιά σχολικής ηλικίας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να ξεκινήσει σχετικές διαδικασίες για τους ενήλικες, ανάλογα βέβαια τα κονδύλια που θα είναι διαθέσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button