ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς κατάργηση οι «ράμπο υγείας»; Τι αλλάζει στο ΣΕΥΥΠ

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο Σώμα Ελεγκτών του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.
Η αναστάτωση αυτή δεν είναι τυχαία βέβαια καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών που επιβεβαιώνεται ουσιαστικά από το υπουργείο δικαιοσύνης, μιλά για τη δημιουργία ενός ενιαίου σώματος ελεγκτών που θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στο ενιαίο αυτό σώμα θα ενσωματωθούν τρεις φορείς με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης, των δημοσίων έργων και το σώμα ελεγκτών του υπουργείου Υγείας οι λεγόμενοι ράμπο υγείας.

ΣΕΥΥΠ

Όμως από πολλούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας– σύμφωνα με τα όσα λένε πηγές στο HealthReport.gr – η εξέλιξη αυτή θεωρείται υποβάθμιση για τον τομέα της υγείας, καθώς η …απώλεια του ΣΕΥΥΠ θα δώσει άλλον… αέρα στους επιτήδειους του τομέα.

Τη στιγμή μάλιστα που τα φαινόμενα διαφθοράς στα νοσοκομεία αλλά και γενικότερα, αντί να μειωθούν αυξάνονται λόγω κρίσης.
Ταυτόχρονα το σώμα ελεγκτών του υπουργείου Υγείας είναι άκρως εξειδικευμένο στα θέματα της υγείας αφού ελέγχει τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα φαίνεται ότι τα πορίσματα του, θεωρούνται πια αξιόπιστα καθώς στο παρελθόν πολλά είχαν αμφισβητηθεί. Το πιο πρόσφατο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ ήταν αυτό που αφορά στις παρατυπίες και παρανομίες που διαπιστώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στις συναλλαγές του με διαφημιστικές εταιρείες ώστε να χορηγεί ΜΜΕ.

Το καυτό πόρισμα όμως φαίνεται ότι υποβαθμίστηκε λόγω της έντασης που επικράτησε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των συντακτών υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ λεπτομέρειες για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού»

Φαίνεται πάντως πως το θέμα δεν έχει κλείσει καθώς η κυβέρνηση προς ώρας μετρά τις αντιδράσεις των εμπλεκόμενων πριν προβεί στις όποιες αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισε η «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Πόρισμα φωτιά

Μόνο στο HealthReport.gr: Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button