ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Προς κούρεμα οι δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, που αντικατέστησε τη Τζένη Κρεμαστινού, έρχεται στο κέντρο με άλλες διαθέσεις.

Θ.Γιαννόπουλος-Τζ.Κρεμαστινού
Θ.Γιαννόπουλος-Τζ.Κρεμαστινού

Ανέλαβε και επίσημα το χαρτοφυλάκιο του φορέα και αναμένεται να ξεσκονίσει όλες τις δαπάνες αλλά και να αλλάξει έστω και λίγο κάποιες τακτικές του παρελθόντος. Άλλωστε όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προτεραιότητά του είναι οι μειώσεις των δαπανών του Οργανισμού καθώς και η άμεση συνεργασία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με όλους τους φορείς του τομέα υγείας, με σκοπό τη διασφάλιση του πολίτη και της Δημόσιας Υγείας.

Και πως θα μπορούσε να μη μειώσει τα κονδύλια που διατίθενται όταν όλοι οι φορείς έχουν πλέον στη διάθεσή τους λόγω οικονομικής κρίσης περιορισμένα χρήματα.
Εκτός αυτού ο Θανάσης Γιαννόπουλος προτίθεται να προβεί άμεσα σε αλλαγές στη λειτουργία του φορέα ώστε να μετατραπεί σε ένα επιτελικό-επιχειρησιακό εργαλείο- όπως λέει- που θα συνδέει όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες με το ΕΣΥ.
Άλλωστε εκτιμάται πως περίπου 9 στα 10 προβλήματα που προκύπτουν στις υγειονομικές υπηρεσίες αφορούν σε θέματα δημόσιας υγείας που διαχειρίζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως επιδημίες, λοιμώδη νοσήματα, ζητήματα καθαριότητας στις πόλεις π.χ. με την ύπαρξη τρωκτικών, κουνουπιών κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button