ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς παραγραφή τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων προς τους γιατρούς! Πότε λήγει η προθεσμία

Ορατός είναι πλέον ο κίδνυνος να χάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία και παραγράφονται οι οφειλές.

Ειδικότερα με βάση τη νομοθεσία ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017 ως η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορεών Κοινωνικής Ασφάλισης (προ του 2012) και του ΕΟΠΥΥ (2012-31/01/2016).

Διάβαστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ

Όμως ακόμη και έναν μήνα πριν –σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) – δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Οργανισμού για την καταβολή του 10% του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠΟΤΕ και της εκκαθάρισης και συμψηφισμού του 10% του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2012 – 2015, με τα οφειλόμενα rebate & claw back για τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Εκκρεμούν ακόμη στις μεγάλες πόλεις οι πληρωμές του 10% του ΕΟΠΥΥ για τις επισκέψεις 2012-2015.

Επίσης δεν έχει διενεργηθεί καμία διαδικασία από τον ΕΦΚΑ όσον αφορά την εκκαθάριση των λοιπών πρώην ταμείων (ΕΤΑΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, κλπ).

Γι αυτό και η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου καλεί τους γιατρούς να πράξουν μεμονωμένα: «Επειδή είναι πρακτικά αδύνατη η τήρηση της ως άνω προθεσμίας και επειδή ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΦΚΑ, θεωρούμε σκόπιμο να προτείνουμε στα μέλη μας να δράσουν ατομικά, προβαίνοντας στις νόμιμες δικαστικές ενέργειες».

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ περιμένουν τα χρήματά τους πριν από το 2012, ενώ είναι και απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που έχουν παράσχει στους ασφαλισμένους. Εκτός αυτού έχουν να αποπληρώσουν και τον ΕΦΚΑ ο οποίος αυξάνει δραματικά τα έξοδά τους καθώς κάθε μήνα φθάνουν στα ιατρεία τους τα σημειώματα με τις τσουχτερές εισφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεώνα

Αλλάζουν οι συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι έρχεται με το νέο ΠΕΔΥ

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως! Στα κάγκελα οι οπτικοί

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button