ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς πώληση στο Υπερταμείο και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ! Νέες καταγγελίες εργαζομένων στο ΕΣΥ

Μετά το Γ. Γεννηματάς και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης μπαίνει προς πώληση στο Υπερταμείο. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι: Προς πώληση και Δημόσια Νοσοκομεία στο Υπερταμείο! Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ΕΣΥ

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ  το υπ’ αρίθμ, 6.298 ακίνητο από τα 10. 119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει το κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το παλαιό Νοσοκομείο της Άρτας στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην Μονάδα ΕΟΠΥΥ), η 1η ΤΟΜΥ Άρτας και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Αποκατάστασης).

Το κτίριο έχει επισκευαστεί και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με κοινοτικά κονδύλια για να λειτουργεί ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Δαπανήθηκαν το έτος 2009 για την επισκευή του 5 εκατ. ευρώ. Είναι κληροδότημα από τον Αλέξανδρο Ζάρα με τον όρο να λειτουργεί ως Υγειονομική Μονάδα.

Είναι το υπ’ αρίθμ. 392 Ακίνητο από τα 10.119 στο σύνολο με κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 040102505001-0-0 (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317/19 Ιουνίου 2018).

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την έρευνα, καθώς από ό,τι εκτιμούν υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία που έχουν παραχωρηθεί!

“Τι σημαίνει αυτό; Ξεπουλιέται η Δημόσια Υγεία;”, αναρωτιούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με διαδικασίες εξπρές τα νέα Τμήματα Επειγόντων στα νοσοκομεία! Πόσοι θα προσληφθούν

Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button