Προς συρρίκνωση οι Οργανισμοί του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

υπουργείο Υγείας

Αλλαγές στους Οργανισμούς της Υγείας αναμένεται να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους πρώτους μήνες του νέου έτους, λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Συγκεκριμένα με βάση τους σχεδιασμούς, αρκετοί εποπτευόμενοι φορείς αναμένεται να ενοποιηθούν καθώς η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει να αλλάξει πλήρως τον χάρτη των οργανισμών που ελέγχει, αφού σήμερα είναι διάσπαρτοι και με διάφορες αρμοδιότητες και αφήνουν ανοικτό το πεδίο για διάφορες ατασθαλίες, ισχυρίζονται στελέχη της Αριστοτέλους στο HealthReport.gr.

Εξάλλου αποτελεί και δέσμευση προς τους δανειστές να είναι ο δημόσιος τομέας πιο συγκεντρωμένος σε λιγότερους φορείς.

Η αρχή αναμένεται να γίνει με το ΚΕΕΛΠΝΟ που σχεδιάζεται να αλλάξει ριζικά με διαφορετική δομή και όνομα, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για την αντικατάσταση του αμαρτωλού φορέα. Μια αλλαγή που θα γίνει με το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Λουκέτο στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έρχεται νέος φορέας. Όλες οι πληροφορίες»

Ήδη όμως ο νέος χρόνος ήλθε και μαζί του ετοιμάζονται και αλλαγές σε άλλους φορείς που θα πάρουν σειρά όπως το ΕΚΑΠΤΥ, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) που ήδη αντικαθίσταται από τον νέο φορέα για τις προμήθειες μετά και το σχετικό νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) ώστε να ελέγχονται καλύτερα τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: «Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες»

Αλλαγές και σε πρόσωπα

Πάντως με τις αλλαγές στους Οργανισμούς και τους εποπτευόμενους φορείς αναμένεται να υπάρξουν και αλλαγές στα πρόσωπα που διοικούν, ενώ εκτιμάται ότι θα αλλάξουν «χέρια» και διάφορες αρμοδιότητες.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν μπει στη λίστα του…ελέγχου διάφορα στελέχη που σήμερα υπηρετούν σε υψηλές θέσεις και αξιολογούνται για το έργο τους. Ταυτόχρονα αναζητούνται και νέα πρόσωπα που μπορεί να αντικαταστήσουν όσους δεν περάσουν από το τεστ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζεται το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπ.Υγείας για Νοσοκομεία, φάρμακα, Οργανισμούς! Όλες οι πληροφορίες

Έρχονται τρία νέα μέτρα για τους «φακελάκηδες» γιατρούς στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! (ΦΩΤΟ)

ΕΟΠΥΥ: Πως θα θεωρούνται τα παραπεμπτικά από 1η Ιανουαρίου! Αναλυτικές οδηγίες

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αυτά τα 110 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Πως θα μοιρασθούν τα κονδύλια με τις νέες συμβάσεις

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα