ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς το τέλος Αυγούστου οι αλλαγές σε Διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Προς το τέλος Αυγούστου αναμένεται να γίνει η αλλαγή των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και θεωρούνται άκρως κομματικοί από την νυν κυβέρνηση, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Ήδη έχει γίνει προσέγγιση στελεχών μεταξύ αυτών και πολλών που έχουν θητεύσει και στο παρελθόν στο σύστημα Υγείας και θεωρούνται γνώστες του αντικειμένου, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.

Διοικητές Νοσοκομείων

Αμέσως μετά σχεδιάζεται η ανανέωση των Διοικητών των Νοσοκομείων οι οποίοι θα λειτουργούν όμως με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο Διοίκησης, αφού θα τείνει στα πρότυπα των μάνατζερ ιδιωτικών κλινικών.

Ήδη όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές για την αλλαγή των προσώπων, ενώ θα ακολουθηθεί μία νέα διαδικασία που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι με την τελευταία προκήρυξη με την οποία απαιτούνταν απλά ένα πτυχίο είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ, δρομολογήθηκε η τακτοποίηση των ημετέρων.

Η αλλαγή των Διοικητών των Νοσοκομείων μετατοπίζεται μετά την αλλαγή των Διοικητών στις ΥΠΕ, σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Ταυτόχρονα φαίνεται όμως πως υπάρχει ένας προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν διορισθεί τα προηγούμενα χρόνια στο σύστημα Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι «παρατηρητές» της κυβέρνησης, διαπιστώνουν πως υπάρχουν στελέχη στην Υγεία της περασμένης πολιτικής κατάστασης- όπως αναφέρουν στο HealthReport.gr- που δημιουργούν προβλήματα σε εργαζόμενους και Μονάδες Υγείας, σκοπίμως ώστε να εκτεθεί η νέα κυβέρνηση, ενώ συνεχίζουν και γράφουν αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση της ΝΔ στα social media.

Ο υπουργός Υγείας πάντως αναμένει τις πλήρεις αναφορές από τους Διοικητές Νοσοκομείων για τα οικονομικά δεδομένα και τα προβλήματα των Νοσοκομείων. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε ζητήσει: « Τι ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας από Διοικητές Νοσοκομείων, Περιφερειάρχες και Τμηματάρχες!»

Μόνο όταν καταγραφούν πλήρως όλες οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ, θα μπορούν να ξεκινήσουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η αναζήτηση για Διοικητές Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Οι Διοικητές Νοσοκομείων αυθαιρετούν και στοχοποιούν τους γιατρούς!

ΕΟΠΥΥ: Αυτές οι ειδικότητες γιατρών θα συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες σε παιδιά και εφήβους

Παρασκήνια: Διοικητές Νοσοκομείων και πάλι με Μπάρμπα στην Κορώνη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button