ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσλήφθηκε η νέα “φουρνιά” γιατρών στις ΤΟΜΥ! Όλοι οι πίνακες

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μάλιστα τους προσωρινούς πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς που μπαίνουν στο σύστημα έπειτα από τη σχετική -πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στις 12-6-2108.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την πρόσληψη των νέων οικογενειακών γιατρών (γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων) “θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ΤΟΜΥ που λειτουργούν, θα ενισχυθεί το ιατρικό δυναμικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και θα επιταχυνθούν τα βήματα υλοποίησης της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)”.

Πατήστε ΚΛΙΚ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε όλους τους καταλόγους με τους γιατρούς που προσλαμβάνονται στις ΤΟΜΥ:

Paidiatroi

Genikoi Giatroi-Pathologoi

Όμως παρά τις προσλήψεις που γίνονται στις ΤΟΜΥ, ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα παραμένει περιορισμένος.

Άλλωστε όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να βρουν και να εγγραφούν στον δικό τους οικογενειακό γιατρό. Ωστόσο μέχρι στιγμής τόσο οι γιατροί των ΤΟΜΥ όσο και αυτοί του ΕΟΠΥΥ είναι κοντά στους 1000, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά πόσοι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι διαθέσιμοι:
“Μόνο 465 οικογενειακοί γιατροί στον ΕΟΠΥΥ για όλη τη χώρα! Πρεμιέρα με αγκάθια”

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button