ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσλήψεις από το υπ.Υγείας για τα μάτια του κόσμου! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που είχε αναδείξει πριν λίγα 24ωρα το θέμα της καθυστέρησης στις ακτινοθεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς ακόμη και 5 μήνες, έρχεται σήμερα να διαψεύδει το υπουργείο Υγείας το οποίο διαφήμιζε προσλήψεις.

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά για προσλήψεις ακτινοθεραπευτών αλλά και άλλων ειδικοτήτων για να ξεπεραστεί η αναμονή για μία ακτινοθεραπεία, ο ΙΣΑ καταγγέλλει: «Ειδικότερα ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας ,σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα! Ενώ αγνοούνται προκλητικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας, για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά» σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ μιλά για προχειρότητα με την οποία το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας υγείας και αναφέρει ο κ.Πατούλης: «Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα ,όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΑ: Στο έλεος του θεού οι καρκινοπαθείς! Χωρίς ακτινοθεραπείες

Δείτε πότε η ακτινοθεραπεία «κεραυνοβολεί» τον γυναικολογικό καρκίνο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button