ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσλήψεις νοσηλευτών και για τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία! Τι θα γίνει με το επικουρικό προσωπικό

Τις δεσμεύσεις της Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τη βελτίωση των συνθηκών στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής έλαβαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ν.Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ), σε συνάντηση που είχαν με τη Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Όλγα Ιορδανίδου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ στις προσλήψεις των 1200 ατόμων που προγραμματίζονται άμεσα στην Υγεία αναμένεται να συμπεριληφθούν και νοσηλευτές ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να παραμένουν οι εργαζόμενοι που αποτελούν επικουρικό προσωπικό και μετά τη λήξη των συμβάσεων τους. Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδιάζεται για τις προσλήψεις το επόμενο διάστημα: “Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας”

Μεταφορά ασθενών με νοητική υστέρηση

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι νοσηλευτές των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων κατόρθωσαν να πάρουν τη δέσμευση της Διοικήτριας της ΥΠΕ ότι τα άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό θα μεταφερθούν σε άλλες δομές και δε θα παραμείνουν στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπου ούτως ή άλλως το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για τη θεραπεία τους. Μάλιστα όπως σημειώνεται από τον κλάδο, έγινε εκτενής συζήτηση: “για την αναγκαιότητα ανάπτυξης δομών για τη νοσηλεία και αποκατάσταση ασθενών με νοητική υστέρηση και ασθενών στο αυτιστικό φάσμα.

Έγινε απολύτως κατανοητό ότι οι ψυχιατρικές κλινικές, δεν είναι κατάλληλες για την κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων ασθενών και ότι η μεταφορά τους, θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Η θέση της Διοικήτριας είναι πως η δημιουργία των κατάλληλων δομών για την αντιμετώπιση, θεραπεία και αποκατάσταση αυτών των ασθενών πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα και πρόθεσής της είναι να επιμεληθεί αυτών των ενεργειών”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button