Πολιτική Υγείας

Προσλήψεις στο ΕΣΥ με άρωμα εκλογών! Τι ζητά ο αν.υπουργός Υγείας

Προσλήψεις στο ΕΣΥ προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος για του …χρόνου. Σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως ζητά μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ειδικότερα ο κ.Γρηγοράκος, απέστειλε αίτημα προγραμματισμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού του έτους 2015 για φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Το αίτημα απευθύνεται τόσο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών. Στο αίτημα προβλέπονται προσλήψεις 1.500 θέσεων μόνιμων ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και 2.500 θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

“Η πρόσληψη του αναφερόμενου προσωπικού θεωρείται αναγκαία και απαραίτητη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Ψυχικής Υγείας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Άγνωστο παραμένει εάν θα εγκριθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεδομένου ότι λόγω μνημονίου περιορίζονται σε μία ανά 10 αποχωρήσεις, ενώ και η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προχωρά μάλλον σε απομακρύνσεις παρά σε προσλήψεις με ενδεικτική την περίπτωση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button