ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσλήψεις φαρμακοποιών στα νοσοκομεία;

Μπορεί μέχρι σήμερα οι ελλείψεις των φαρμακοποιών στα νοσοκομεία να αποτελούσε και να αποτελεί πρόβλημα για τη διαχείριση των φαρμάκων στο ΕΣΥ, δεν είχε ωστόσο …απασχολήσει δεόντως τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου υγείας.

Ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας που όπως όλα δείχνουν κατόρθωσε μέσα σε λίγες ημέρες να διευθετήσει ότι δεν είχαν καν …σκεφτεί οι προηγούμενοι, συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ώστε να συζητήσει τα προβλήματα του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του έθεσαν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του φαρμακευτικού κλάδου, με μείζον την αναγκαιότητα προσλήψεων επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού. Ο Θάνος Δημόπουλος είδε με θετικό μάτι το θέμα των προσλήψεων των φαρμακοποιών το οποίο και θα επιχειρήσει να προωθήσει άμεσα.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έθεσαν είναι η αναγκαιότητα ενεργειών για την ανάπτυξη κλινικής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής ειδικότητας, θέμα που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδομένο.
Eπίσης, επισημάνθηκε η χρησιμότητα της ορθής κατανομής κονδυλίων για εφημερίες λοιπών επιστημόνων πλην ιατρών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button