ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσλήψεις χωρίς τέλος δια στόματος Τσίπρα στη ΔΕΘ! Τι ανακοίνωσε

Από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ γίνεται αντιληπτό πως για άλλη μια φορά οι …επικουρικοί είναι αυτοί που θα σώσουν το ΕΣΥ.

Άλλωστε μόνιμες προσλήψεις χωρίς την έγκριση της τρόικας δε γίνονται. Και προς ώρας οι δανειστές δε δείχνουν διάθεση να συμφωνήσουν σε 10.000 νέες μόνιμες προσλήψεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Κάτι που εξάλλου ξεκάθαρα είχε γράψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει τον εκνευρισμό της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Διαβάστε :

«Editorial: Λεφτά και προσωπικό στα νοσοκομεία μόνο με έγκριση της τρόικας!»

Γι αυτό και ο πρωθυπουργός άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως τα νοσοκομεία θα ενισχυθούν κυρίως με επικουρικό προσωπικό.
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μίλησε για 10.000 προσλήψεις κατά την τοποθέτησή του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όμως είναι σαφές πως οι περισσότερες θα αφορούν σε επικουρικό προσωπικό.

Βέβαια ανέφερε πως θα υπάρξει πλήρωση 985 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, κάτι που όμως επρόκειτο να γίνει ήδη από την περσινή χρονιά αλλά…δεν έγινε ποτέ.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα καλυφθούν 2500 κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ ενώ θα γίνει πρόσληψη 760 ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ.

Σε ότι αφορά στους επικουρικούς, θα καλυφθούν 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Εξάλλου η κυβέρνηση ευαγγελίζεται να δημιουργήσει το νέο ΠΕΔΥ από τις αρχές του χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό θα απλοποιηθεί και η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάτι που όμως έχει γίνει ήδη.
Και βέβαια οι …τυχεροί θα μπορούν να απασχοληθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκ ευρώ, αλλά μόνο για 12 μήνες, προγράμματα που θα αφορούν 5000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button