ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσλαμβάνονται 3050 νέοι γιατροί και προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού, συνολικά σε 62 σημεία σε όλη τη χώρα όπου υπάρχουν δημόσιες δομές και θα ενισχυθούν με προσωπικό, θα γίνουν προσλήψεις γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μετά και την απομάκρυνση των παλαιότερων γιατρών του πρώην ΙΚΑ, με το Νόμο Γεωργιάδη.

Οι συμβάσεις των νέων γιατρών που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές, θα είναι ορισμένου χρόνου και αρχικά για τρία χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Πως θα στελεχωθούν οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ!

Στόχος είμαι σύμφωνα με τον κ.Βαρδαρό οι 3050 αυτοί γιατροί αλλά και το  υγειονομικό προσωπικό να παραμείνουν στο σύστημα και μετά τη λήξη των συμβάσεων τους ώστε να ενταχθούν πλήρως στις δημόσιες δομές.

Τα κριτήρια …νεότητας

Για τη στελέχωση του νέου ΠΕΔΥ θα προτιμηθούν νέοι γιατροί ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα τα σύγχρονα προγράμματα πρόληψης που επιδιώκονται, ώστε σταδιακά ο πληθυσμός να παρακολουθείται υγειονομικά και να υπάρχει μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν κριτήρια όπως π.χ. έτος κτήσης του πτυχίου ιατρικής ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ποσόστωση, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι τις θέσεις θα καλύψουν νέοι γιατροί.

Οι πρώτες αιτήσεις θα αρχίσουν να ζητούνται τους πρώτους μήνες του 2017 και σταδιακά, ώστε τον Μάιο ή τον Ιούνιο να μπορεί να προωθηθεί το σχέδιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αν. Γενικού Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρού.

Να σημειωθεί ότι στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν προβλεφθεί να δημιουργηθούν 240 ΤΟΜΥ ανεξάρτητα από τις ήδη υπάρχουσες δομές όπως Κέντρα Υγείας κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας σε κάθε γειτονιά! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Όλο το σχέδιο

Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button