Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Προσοχή! Αυτές είναι οι πέντε «παρενέργειες» του σεξ!

Αναντίρρητα το σεξ όπως συμπεραίνουν όλο και περισσότερες έρευνες δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά και καλό για τη σωματική και ψυχική υγεία. Όμως ουδέν καλόν αμιγές κακού αφού σε αρκετές περιπτώσεις το σεξ εγκυμονεί κινδύνους.

Και για του λόγου του αληθές, έρευνα που έγινε στα Τμήματα Επειγόντων Νοσοκομείων της Μεγάλης Βρετανίας, διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ.

Εκτός όμως από τους τραυματισμούς ποιες άλλες είναι οι «παρενέργειες» του σεξ;

Σεξουαλικός πονοκέφαλος

Εκτός από τις κοινές ημικρανίες, οι ειδικοί ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες πριν ή κατά τη διάρκεια του οργασμού ή αμέσως μετά το σεξ.

Αν και δεν είναι ανησυχητικό , όμως μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως χαμηλή αρτηριακή πίεση, ή αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Στην περίπτωση που ο πονοκέφαλος συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως η δυσκαμψία του αυχένα, ο εμετός, η σύγχυση τότε καλό είναι να ενημερώσετε άμεσα τον θεράποντα ιατρό σας.

Διακεκομμένη συνουσία

Αν και η διακεκομένη συνουσία είναι η πιο δημοφιλής αντισυλληπτική μέθοδος τα αποτελέσματα της είναι αμφίβολα, αφού πριν από την εκσπερμάτωση, είναι πιθανόν να υ­πάρξουν εκκρίσεις που να περιέχουν σπερματοζωάρια και έτσι να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη.

Έμφραγμα

Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Health and Social Behavior έδειξε ότι το σεξ μετά τα 50 για τους άνδρες εγκυμονεί κινδύνους για την καρδιά τους.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι άντρες 57-85 ετών που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα, εγκεφαλικό ή να υποστούν κάποια άλλη παρόμοια καρδιαγγειακή επιπλοκή σε βάθος πενταετίας, σε σύγκριση με άντρες αντίστοιχης ηλικίας που απέχουν από το σεξ.

Κολπίτιδες και φλεγμονές

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κολπική ξηρότητα,  καταφεύγουν στη λύση διαφόρων ειδών λιπαντικών (βαζελίνη, baby oil).

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση »Journal of Sexual Medicine» και διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η χρήση λιπαντικού συνδέεται με κολπίτιδες και φλεγμονές στον κόλπο. Συνηθέστερη είναι η βακτηριδιακή κολπίτιδα, εξαιτίας της διαταραχής που προκαλείται στην ισορροπία του Ph του κόλπου.

Κίνδυνος λόγω «στάσης»

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology έδειξε ότι η στάση στο σεξ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα περιστατικά κατάγματος πέους, είναι εκείνη που ο άντρας είναι ανάσκελα και η γυναίκα είναι από πάνω του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή στάση “ευθύνεται” για σχεδόν το 50% των καταγμάτων πέους που παθαίνουν οι άντρες στη διάρκεια των ερωτικών τους επαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαθήματα «σεξολογίας» από τους ειδικούς! Δείτε τι συμβουλεύουν

Οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button