ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσωρινή σύνταξη νωρίτερα για Άτομα με Αναπηρίες!

Ειδικότερα έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατέθεσαν τροπολογία η οποία έγινε εν μέρει δεκτή από τον υπουργό Εργασίας, βάση της οποίας θα δίδεται με λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες και συντομότερα, η προσωρινή σύνταξη στα άτομα με Αναπηρίες ή σε βαριά πάσχοντες.

Μέχρι σήμερα τα Άτομα με Αναπηρίες χρειάζεται να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να πάρουν έστω το βοήθημα ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.

χρήματα

Ο υπουργός Εργασίας αποδέχτηκε συγκεκριμένα άρθρα της τροπολογίας που προβλέπουν ότι η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα θα πρέπει καταβάλλεται κατά προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Επίσης στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα με τα έτη ασφάλισης, θα χορηγείται το 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη.

Ωστόσο τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας που ρυθμίζουν κι άλλα θέματα Ατόμων με Αναπηρίες, θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα σε ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία και εκπροσώπων των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΑΤ σε γιατρούς και υγειονομικούς! Στα κάγκελα οι κλάδοι για το ασφαλιστικό

Ανακοινώθηκαν νέοι Διοικητές Νοσοκομείων! Όλα τα ονόματα

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button