Επιχειρηματικά Νέα

«ΠροΣfEEρουμε»: Κοινωνική πρωτοβουλία για τις ευάλωτες ομάδες των απομακρυσμένων περιοχών

Αποστολή του «προΣfΕΕρουμε» είναι η ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία καλύπτει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα για παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ. με σκοπό να διαμορφώσουν πρότυπα υγιεινής αγωγής, καθώς και να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Ρόδο, όπου αποστολή του ΣΦΕΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας «Αγ. Ειρήνη». Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» αγκάλιασε περίπου 150 συνανθρώπους μας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας αναλώσιμα και υγειονομικά υλικά για τις τέσσερις (4) δομές του Κέντρου (ανηλίκων ΑμΕΑ, ενηλίκων ΑμΕΑ, αυτοεξυπηρετούμενων υπερηλίκων και παράρτημα προστασίας παιδιού Δωδεκανήσου).

Παράλληλα υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών σε παιδιά και νοσηλευτές και προωθήθηκαν οι έννοιες του εθελοντισμού, της προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και της κοινωνικής προσφοράς.

 

23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) που προχώρησε σε δωρεές αναλώσιμων υλικών με τις εταιρίες μέλη του: ASCENSIA ΑΕ, BRACEMEDICAL AE, NUTRICIA, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ – COLOPLAST ΑΕ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΕΕ και Μ.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ.

Με αφορμή την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά και τιμή προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνέργεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο να ενισχύσουμε δομές με ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία μας «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Ρόδο. Η προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά, αλλά οραματιζόμαστε ότι η δράση μας θα φτάσει σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μέσω του προγράμματος αποδεικνύουμε ότι οι εταιρίες μέλη μας είναι δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους, παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη».

27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα κι άλλων τέτοιων δράσεων κοινωνικής προσφοράς, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία ο ΣΦΕΕ επενδύει στην υγεία, την κοινωνία, την ανάπτυξη και κυρίως σ’ ένα ευοίωνο μέλλον. Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στη Ρόδο είναι μόνο η αρχή. Με προσήλωση στις αξίες του ΣΦΕΕ και του Ε.Ε.Σ., οι οποίες συνδράμουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η αποστολή μας θα συναντήσει πλήθος πολιτών ανά την Ελλάδα, ενώ είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τον δεύτερο σταθμό δράσης της κοινωνικής πρωτοβουλίας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Φλώρινας».
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνης Αυγερινός αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και σημείωσε: «Νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ΣΦΕΕ για ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button