Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Προφυλακτικά: Ποια να αποφεύγετε;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένα συνηθισμένο προφυλακτικό περιέχει χημικά, όπως  parabens, σπερματοκτόνο (νονοξυνόλη-9) και γλυκερίνη, που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των ορμονών του οργανισμού και για το λόγο αυτό καλό είναι να αποφεύγονται.

Δείτε γιατί!

Parabens

Τα parabens είναι ένα είδος συντηρητικού που συνήθως χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης ή καθαρισμού του δέρματος. Το μειονέκτημα είναι το δέρμα απορροφά σε μεγάλο βαθμό τις ουσίες αυτές που έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση διαφόρων καταστάσεων.

Σπερματοκτόνα

Τα σπερματοκτόνα δρουν ως μία επιπλέον πρόληψη κατά της εγκυμοσύνης σκοτώνοντας τα σπερματοζωάρια. Το μειονέκτημα είναι πως μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα τοιχώματα του κόλπου.  Επίσης αυξάνουν την πιθανότητα οι γυναίκες να παρουσιάσουν ουρολοίμωξη ή να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα. Για τον λόγο αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε συστήνει τα σπερματοκτόνα με νονοξυνόλη-9 για γυναίκες που έχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV.

Γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι ένα είδος συντηρητικού που χρησιμοποιείται συχνά και ως λιπαντικό, μπορεί ωστόσο να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσετε μυκητίαση, ειδικά αν είστε επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις μολύνσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button