Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Προφυλακτικό: Ποια τα συχνότερα λάθη στη χρήση του;

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Προφυλακτικό: Ποια τα συχνότερα λάθη στη χρήση του;

Το προφυλακτικό είναι η πιο διαδεδομένη μορφή αντισύλληψης. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα ζευγάρια ωστόσο γίνονται συχνά λάθη τα οποία μπορεί να…αποβούν μοιραία.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε.

Λάθος μέγεθος

Μπορεί το XL νούμερο να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των ανδρών αλλά αρκετά συχνά η λάθος επιλογή νούμερου προκαλεί προβλήματα. Και αυτό γιατί μπορεί είτε να σπάσει είτε να προκληθούν ανεπιθύμητες διαρροές. Το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί να φύγει εντελώς κατά τη σεξουαλική επαφή.

Στο πορτοφόλι

Οι ειδικοί επιστήμονες δεν σταματούν να επισημάνουν ότι το προφυλακτικό στο πορτοφόλι είναι κακή ιδέα γιατί το λάτεξ από το οποίο είναι κατασκευασμένα είναι δυνατόν να καταστραφεί.

Μη ξεχνάτε ότι τα προφυλακτικά πρέπει να αποθηκεύονται πάντα σε μέρος χωρίς υγρασία και ζέστη.

4th_how_to_use_condoms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσοχή στην ημερομηνία λήξης

Οι περισσότεροι όπως έχει αποδείξει σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ)  αγνοούν ότι τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Τα μάτια σας δεκατέσσερα πριν από κάθε χρήση καλό είναι να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο προφυλακτικό. Στην περίπτωση που επίσης έχει στεγνώσει τότε είναι ακατάλληλο για χρήση.

Άνοιγμα με τα δόντια

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι το άνοιγμα της συσκευασίας με τα δόντια. Προσοχή! Το προφυλακτικό είναι διακεκομμένο στις άκρες ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα με τα δάχτυλα.

Λάθος τοποθέτηση

Τα συχνότερα λάθη γίνονται κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού. Ένα ποσοστό των ανδρών που αγγίζει το 45,7% των ανδρών κάνει το λάθος και δεν αφήνει… περιθώριο στην άκρη του προφυλακτικού.

Πολύ χαλαρό

Η τριβή λόγω του αέρα μπορεί να κάνει το προφυλακτικό να σπάσει. Πρέπει να πιέζουμε τον αέρα κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button