ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προ των πυλών η εγκύκλιος για τις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Οι αντιδράσεις και τα προσκόμματα

Έτοιμη είναι ήδη η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος στο υπουργείο Υγείας -όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr – με την οποία θα δίνονται οδηγίες στα νοσοκομεία για τις λίστες αναμονής-προτεραιότητας που θα πρέπει να καταρτισθούν σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα. Δείτε ΕΔΩ τι έχει ψηφιστεί με το παράλληλο πρόγραμμα για τις λίστες αναμονής

Στόχος να μπει ένα φρένο στα ρουσφέτια-χειρουργεία που γίνονται σήμερα με αποτέλεσμα όποιος έχει χρήματα να πληρώσει σε φακελάκι, να μπαίνει πρώτος και οι υπόλοιποι…κοινοί θνητοί να περιμένουν για μήνες έστω κι αν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως η ηγεσία έχει ήδη ορίσει σε εγκύκλιο τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα χειρουργείο στο ΕΣΥ και οι λίστες αναμονής θα τεθούν πρώτα σε εφαρμογή στα νοσοκομεία όπου θα διορισθούν και οι πρώτοι διοικητές, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να ξεκινήσει και νωρίτερα η διαδικασία και στα υπόλοιπα.

Ήδη πάντως πολλοί …φακελάκηδες που έχουν κάνει περιουσίες από τα φακελάκια και τις προτεραιότητες στα χειρουργεία είναι ανήσυχοι, ενώ παράγοντες του υπουργείου υγείας εκτιμούσαν στο HealthReport.gr πως θα επιδιώξουν να βάλουν εμπόδια στη νέα διαδικασία επικαλούμενοι διάφορα προβλήματα.

Γι αυτό και η διευκρινιστική εγκύκλιος επιδιώκει να ξεπεράσει όλα αυτά τα προσκόμματα και επιχειρήματα περί ελλείψεων προσωπικού και αρμοδιοτήτων, που επικαλούνται διάφοροι που δεν επιθυμούν να εισαχθούν οι λίστες προτεραιότητας στα νοσοκομεία.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Αριστοτέλους έλεγαν στο HealthReport.gr πως η κυβέρνηση σκοπεύει με κάθε μέσο να «περάσει» το νέο σύστημα στα νοσοκομεία, καθώς θα βελτιώσει ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των ασθενών που σήμερα ταλαιπωρούνται για να μπορέσουν να κάνουν μία εισαγωγή για χειρουργείο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν μάλιστα στο HealthReport.gr πως για το θέμα έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να γίνει η πρώτη κίνηση για την εξάλειψη του φαινομένου με τα φακελάκια στο ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για επέμβαση στο ΕΣΥ μόνο με σειρά προτεραιότητας! Τι φέρνει το «παράλληλο πρόγραμμα» στα χειρουργεία

Συνελήφθη Διευθυντής με φακελάκι 350 ευρώ στο Νοσοκομείο Παίδων! Όλες οι λεπτομέρειες

Editorial: Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button