ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος γιατρών ΠΕΔΥ κατά ΝΔ: Εσείς διαλύσατε την Υγεία!

Αναταράξεις στο χώρο της Υγείας προκαλεί η «Μαύρη Βίβλος» της ΝΔ ένας πολυσέλιδος τόμος που περιλαμβάνει όσα έκανε και δεν έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον έναν χρόνο διακυβέρνησης της στον τομέα της Υγείας.

Πρόκειται για μία βίβλο που στηρίζεται σε 365 δημοσιεύματα του ενός έτους από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τη νυν κυβέρνηση. Διαβάστε αναλυτικά τι λέει η Μαύρη Βίβλος για την Υγεία της ΝΔ ΕΔΩ: «Άγρια κριτική ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία: Τι δεν έκανε η κυβέρνηση σε 1 χρόνο!»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) Παναγιώτης Ψυχάρης απαντά με ιδιαίτερη ειρωνεία στα στελέχη της ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εντύπωση προκαλεί η αναφορά στο όνομά μου 24 φορές. Κύριοι, συντάκτες του ογκώδους έργου (των 787 σελίδων) σας ευχαριστώ, που με γλαφυρό και ακριβή τρόπο περιγράψατε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας που ξεκινήσατε με γοργούς ρυθμούς σε πολλές περιπτώσεις, πέρα και πάνω από τις ίδιες τις επιταγές του μνημονίου. Ο μισθός σας άξιος».

Στη συνέχεια ο κ.Ψυχάρης περιγράφει πώς ξεκίνησε η διάλυση του δημοσίου τομέα της Υγείας με αφορμή και το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη που οδήγησε εκατοντάδες γιατρούς εκτός συστήματος, αναφέροντας:

«Κλείσατε δομές, απολύσατε γιατρούς, αφήσατε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ανασφάλιστο. Διαλύσατε με χειρουργική ακρίβεια ότι εξυπηρετούσε τον ασθενή και σε περίοδο οικονομικής ένδειας τον ωθήσατε σε απόγνωση.

Θα είχε ιστορική αξία να δημοσιοποιήσετε και τις ανακοινώσεις των Συλλογικών μας οργάνων την περίοδο της διακυβέρνησης σας και ένα ημερολόγιο των πεπραγμένων σας την περίοδο που με περισσό ζήλο διαλύατε την Δημόσια Υγεία. Δεν θα σας έφταναν 10.787 σελίδες».

Η «Μαύρη Βίβλος» της ΝΔ προκάλεσε όμως αντιδράσεις και στους Φαρμακοποιούς. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος επισημαίνει ότι πλέον η χώρα χρειάζεται λύσεις και όχι αναφορές στην «καμένη γη».

«Η τετράδα της Νέας Δημοκρατίας σωστά κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ , ξεχνώντας όμως ότι ένα χρόνο πριν ήταν Κυβέρνηση. Δεν θα αναφερθώ στην διάλυση των νοσοκομείων επί υπουργίας Γεωργιάδη και θα συμφωνήσω στην απραξία του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει το χάος. Περιμένω όμως ως φαρμακοποιός να διορθώσει την εσφαλμένη αναφορά για τα ΜΗΣΥΦΑ που ήταν απόφαση Βορίδη για την απελευθέρωση τους στο 2016 και με παρέμβαση του ΠΦΣ διορθώθηκε και πήγε στο 2017» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Λουράντος.

Και βέβαια ο κ.Λουράντος τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει θέση για όλα όσα απασχολούν τον κλάδο και αναμένεται να έρθουν σύντομα ξανά στο φως της δημοσιότητας λόγω και των πιέσεων της τρόικας για εφαρμογή:

«Περιμένω επίσης τις Θέσεις των εκπροσώπων του κόμματος για πολλά θέματα του κλάδου μου όπως το ιδιοκτησιακό, το ωράριο, τα πειθαρχικά συμβούλια, την στήριξη των μικρομεσαίων φαρμακείων. Περιμένω(ουμε) λύσεις και προτάσεις.

Την «καμένη γη» την ακούσαμε πολλές φορές από τη Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ και εσχάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την αναδάσωση περιμένουμε …».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button