ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων: Γιατί πρέπει να στηριζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων

Θετική αίσθηση έχει προκαλέσει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες το γεγονός ότι η χώρα μας εν μέσω παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης παρουσιάζει επάρκεια φαρμάκων τη στιγμή που μεγάλες χώρες της Ευρώπης βλέπουν τα ράφια τους να αδειάζουν επικίνδυνα.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και η ισχυρή Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, αναζητούσε πρόσφατα διάφορα σκευάσματα που λείπουν από την επικράτειά της, από την Ελλάδα επικοινωνώντας με τις επίσημες αρχές. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Κορονοϊός: Τι επάρκεια φαρμάκων διαθέτει η χώρα μας- Τι καλύπτεται από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες»

Πιθανώς για αυτό και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα στηρίζεται στα πόδια της στη μάχη κατά του κορωνοϊού» σε συνέντευξη του (ΣΚΑΪ).
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ «τη στιγμή που παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα στηριζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων» και προσέθεσε πως «τρία εκατομμύρια Έλληνες ασθενείς και ασφαλισμένοι κάνουν χρήση ελληνικού φαρμάκου».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να εισάγει αυτά που μπορεί να παράγει» και ανέφερε πως «αναδεικνύεται ότι είναι απαραίτητο να στηριζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκου».

Οι δοκιμές φαρμάκων για τον κορονοϊό

Ταυτόχρονα οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες εν μέσω υγειονομικής κρίσης πρωτοστάτησαν και στο θέμα της ανακάλυψης του φαρμάκου που θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του κορονοϊού, αφού ενεπλάκησαν και στο θέμα των ερευνών.

Να σημειωθεί ότι στην χώρα μας είναι ήδη σε εξέλιξη αρκετές έρευνες για φάρμακα που πιθανώς να αποδειχθούν σωτήρια για τον κορονοϊό.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων αναφερόμενος στο θέμα των κλινικών μελετών για τα φάρμακα αυτά τόνισε πως «γίνονται πολλές μελέτες και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε δύο μήνες» , ενώ προσέθεσε πως «κάποια φάρμακα βρίσκονται στην φάση 3, φάρμακα παλιά που έχουν διαπιστωμένη ασφάλεια».

Ο κ.Θεόδωρος Τρύφων

Ο κ.Θεόδωρος Τρύφων επεσήμανε ακόμη ότι «ανάμεσα στις μελέτες που γίνονται υπάρχει και μία ελληνική ερευνητική προσπάθεια, η μελέτη Greco-19 η οποία ερευνά το φάρμακο κολχικίνη και την επίδρασή του στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους πνεύμονες και την καρδιά» και τόνισε πως «πρόκειται για μία ερευνητική προσπάθεια που με χαρά υποστηρίζει μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία».

Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΦ ανέφερε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία εργάζεται νυχθημερόν για να στηρίξει την δύσκολη προσπάθεια που κάνει το υγειονομικό προσωπικό, η ελληνική κοινωνία, και η πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιόδρας: Ελπίδες από νέο φάρμακο που δοκιμάζεται και στη χώρα μας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button