ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων: «Ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να ανατάξει την οικονομία»!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και αντιπρόεδρος της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, σε συνέντευξη του την Τρίτη το πρωί στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η χώρα μας ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να κινείται μέσα στο ευρώ.

«H Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκεί θα πρέπει να παραμείνει» τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Ο φαρμακευτικός κλάδος έχει την αναπτυξιακή δυναμική να ανατάξει την εθνική οικονομία της Ελλάδας.

Οι διεθνείς συνεργασίες της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με πολλές πολυεθνικές εταιρείες επισημαίνουν εμφατικά την πεποίθησή μας, ότι αποτελούμε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα πρέπει να παραμείνουμε. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο να ισχυροποιήσουμε τις διεθνείς μας συνεργασίες μέσα στο ευρώ, δεδομένου, ότι μόνο με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα και την ευημερία μας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα»

Αναφερόμενος στην επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα, ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε πως «τόσο η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όσο και οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά μεταξύ τους και είναι σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Υγείας . Στο πλαίσιο αυτό, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πετύχει να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις.

Εκτιμώ, ότι δεδομένων των συνθηκών που περνάει η Ελλάδα σήμερα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω, ότι εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση και προχωρήσουμε σε συμφωνία, δεν θα υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά».

Ο κ.Τρύφων επισήμανε επίσης την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σημειώνοντας, πως η εξομάλυνση της λειτουργίας τους θα αποκαταστήσει το δραματικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button