Άρθρα

Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων: «Δεν θα κάνουμε πίσω» Πως θα σώσουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει ακάθεκτος τον αγώνα προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι παράλογες απαιτήσεις  των τροϊκανών στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίες στοχεύουν στα οικονομικά φάρμακα και στην εγχώρια παραγωγή.
Μιλώντας το πρωί  στο ραδιοσταθμό Flash 96,0 και στη δημοσιογράφο Δήμητρα Ευθυμιάδου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας  κ. Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν προτίθεται το μείζον αυτό θέμα να περάσει έτσι.
Στο πλαίσιο αυτό  ανακοίνωσε ότι η ΠΕΦ θα προσφύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο της. Παράλληλα ξεκινά σειρά επαφών τόσο με τους θεσμούς όσο και με κυβερνητικούς παράγοντες για να μην  μειωθούν εκ νέου οι τιμές στα οικονομικά φάρμακα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα ακριβά εισαγόμενα.
Αν εφαρμοστεί αυτό τότε οι συνέπειες θα είναι πολλές επισήμανε ο κ. Τρύφων δηλώνοντας με έμφαση, ότι δημιουργείται ζήτημα ανταγωνισμού αλλά και προβλήματα στη διακίνηση των ελληνικών φαρμάκων.
Ερωτηθείς από την κ. Ευθυμιάδου τι θα γίνει με τις τιμές των ακριβών φαρμάκων ο πρόεδρος της ΠΕΦ  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η  παρέμβαση αυτή της τρόικας δημιουργεί στρέβλωση στην αγορά, οδηγεί σε ολιγοπώλιο και σε κλείσιμο πολλών ελληνικών εταιρειών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button