ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων: Πως το ελληνικό φάρμακο θα σώσει την οικονομία!

Κατά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τουλάχιστον, το ελληνικό φάρμακο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη στη χώρα μας.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) και Αντιπρόεδρος Δ.Σ ELPEN A.E, κ. Θεόδωρος Τρύφων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2016 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, εξέφρασε την ισχυρή πεποίθησή του, ότι η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να συμβάλλει στην επόμενη μέρα για τη χώρα μας.

Ο κ. Τρύφων συμμετείχε σε διπλό πάνελ με θέμα την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε τη δυναμική της εγχώριας παραγωγικής βάσης φαρμάκων στην ποιοτική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ υπογράμμισε τη σπουδαία τεχνογνωσία 50 και πλέον χρόνων που έχει συσσωρευτεί στα 27 υπερσύγχρονα ελληνικά εργοστάσια, αναδεικνύοντας σήμερα το Ελληνικό Φάρμακο δεύτερο τη τάξει εξαγωγικό πόλο για τη χώρα.

Ο κ. Τρύφων σημείωσε επίσης: «Οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες διέρχονται από μια φάση μετασχηματισμού από αμιγώς παραγωγικές μονάδες σε κέντρα φαρμακευτικής τεχνολογίας με ουσιαστικό ρόλο στα ερευνητικά προγράμματα. Με την οπτική αυτή αντιμετωπίζει το μέλλον ο κλάδος μας, στοχεύοντας στην οριακή καινοτομία, τη γεωγραφική επέκταση σε νέες αγορές και η στενή συνεργασία με τα πανεπιστήμια».

Το αβέβαιο περιβάλλον που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας διαμορφώνει, κατά τον κ. Τρύφων, μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς τις αναγκάζει σε μια «άσκηση ισορροπίας» μεταξύ του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της επιβίωσής τους σε βραχυπρόθεσμη βάση, ενώ σημείωσε, πως

«Αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, αναστρέφοντας το αρνητικό περιβάλλον της κρίσης και προτείνοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον της χώρας με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διατήρηση της απασχόλησης και έρευνα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button