ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Νέες προειδοποιήσεις στους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση!

Στα βήματα των παλαιότερων κυβερνήσεων φαίνεται ότι κινείται και η νυν, καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί ουσιαστικά τους συμβεβλημένους γιατρούς ότι θα χάσουν τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό, στην περίπτωση που κάνουν επίσχεση.

Μία επίσχεση που θα ξεκινήσει σήμερα 8 Ιουνίου τουλάχιστον από όσους δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος για τον Ιανουάριο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση όσοι παραμένουν απλήρωτοι! Όλες οι εξελίξεις»

Γιατρός

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ανακοίνωσε που εξεδόθη αργά το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες πριν την αναγγελία έναρξης της επίσχεσης, η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι οι γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν γραπτώς εάν ξεκινήσουν επίσχεση.

Σημειώνει ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης: «Ενημερώνουμε ότι, όσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από 08.06.2016 να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να αποστείλουν στη Δ/νση Συμβάσεων στο fax 210-8110635, καθώς και να την κοινοποιήσουν στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης

Αντίστοιχα βέβαια θα πρέπει να πράξουν και οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ όταν εντοπίσουν ότι ένας γιατρός κάνει επίσχεση: «Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 8110603-2108110604-210 8110613 προκειμένου να αναφέρουν τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σημειώνει πάντως στο πλαίσιο αυτό ότι έχει πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών ενώ για τους υπόλοιπους ενταλματοποιείται η διαδικασία.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου προχώρησε σε ενταλματοποίηση/αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για το μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους).

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τις εξής κατηγορίες παρόχων:

– Συμβεβλημένους Ιατρούς (για ιατρικές επισκέψεις)
Συνολικά έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 ιατρούς, ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών.
Στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.

γιατροί

Φυσικοθεραπευτές

Συνολικά έχουν ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές, ποσοστό 81%.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος πληρωμών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση έκδοση ενταλμάτων αποζημίωσης προς τους παρόχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τις Ιδιωτικές Κλινικές».

φυσικοθεραπευτές

Να σημειωθεί πάντως ότι οι πιέσεις για να μη γίνει η επίσχεση είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ασφυκτικό «μαρκάρισμα» να μη γίνει η επίσχεση! Όλο το παρασκήνιο»

Άγνωστο παραμένει επίσης πότε θα καταβληθεί ο μήνας Φεβρουάριος στους γιατρούς οι οποίοι εκτός των καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ, έχουν να αντιμετωπίσουν και το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό που ανεβάζει στα ύψη τις υποχρεώσεις τους.

Να σημειωθεί ότι η επίσχεση που έχουν εξαγγείλει οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν τη στήριξη των μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας όπως του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Θεσσαλονίκης κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Πληρώνουμε ! Κόβονται οι συμβάσεις στους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση»

ΕΟΠΥΥ: Νέο «τσεκούρι» και στα λεφτά των φυσικοθεραπευτών! Τι ζητά ο κλάδος

Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για γιατρούς- φυσικοθεραπευτές! Όλες οι παγίδες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button