ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ : «Υπάρχει πλήρης επάρκεια φαρμάκων»! Αποπληρώνονται οφειλές στους φαρμακοποιούς

Τη διαβεβαίωση ότι η προμήθεια των φαρμάκων στα σημεία διακίνησης γίνεται κανονικά και δε θα λείψουν οι θεραπείες στους ασθενείς, δίνει μέσω του HealthReport.gr ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μιλώντας στο HealthReport.gr επισημαίνει ότι η αποπληρωμή των διαφόρων κλάδων που συνεργάζονται με τον οργανισμό όπως οι φαρμακοποιοί συνεχίζεται κανονικά, καθώς σημειώνει ότι εντός των επόμενων ωρών θα καταβληθούν χρήματα στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να λάβουν συνολικά 75 εκατ. ευρώ που αποτελεί το 50% του μηνός Μαρτίου.
Φαίνεται πάντως πως ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να αποπληρώσει κάποιους από τους παράγοντες της υγείας ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στην αγορά δεδομένης και της ανησυχίας των ασθενών.

Να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φαρμακευτικών εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξετασθούν όλες οι λεπτομέρειες της διακίνησης φαρμάκων.
Πάντως και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διαβεβαιώνει ότι τα μέλη του θα συνεχίζουν κανονικά να δίνουν φάρμακα στην ελληνική αγορά.

Όπως σημειώνει ο ΣΦΕΕ: «Ειδικά το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από τον πολιτικό πυρετό των επόμενων ημερών και τον κυνισμό όσων βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν από την μεγάλη αγωνία των Ελλήνων πολιτών.
Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών.

Ως μια ενιαία δύναμη, οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παραμένοντας προσηλωμένες στην ηθική τους υποχρέωση απέναντι στους έλληνες πολίτες και τη χώρα, διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Και φροντίζουμε από την δική μας πλευρά να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας τους πάντες να κάνουν το ίδιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλοκάρει» η τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία! Μετρητά ζητούν οι προμηθευτές

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς γιατρούς: Εξυπηρετείστε τους ασθενείς χωρίς υπερβολική συνταγογράφηση!

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!

Δείτε τι προβλέπει η τελευταία πρόταση των δανειστών για την Υγεία!

«Πάγωσαν» τα νοσοκομεία από τις πολιτικές εξελίξεις! Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button