ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: ελεγχόμενη υγειονομικά η κατάσταση στην Ειδομένη!

Αυτοψία στον καταυλισμό της Ειδομένης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει τον βαθμό της ετοιμότητας της υγειονομικής επιτήρησης από τα κλιμάκια του Οργανισμού.

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Ο κ. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του εξήρε το έργο του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού και επισήμανε ότι :

«Η κατάσταση στην Ειδομένη παρά τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί είναι ελεγχόμενη υγειονομικά, ενώ προβλήματα που υπάρχουν στα παιδιά αλλά και τους ενήλικες είναι περισσότερο αναπνευστικά.

Δεν υφίσταται κανένα θέμα υγειονομικής ασφάλειας – υγειονομικής βόμβας, όπως ακούστηκε, και οι λόγοι παρουσίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι καθαρά προληπτικοί, προκειμένου να μην απειληθεί η υγεία των προσφύγων – μεταναστών, λόγω των συνεχώς επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών».

πρόσφυγες 1

Ο κ.Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι η δράση των μονάδων που συνεχώς εμπλουτίζονται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, θα διατηρηθεί στην περιοχή για όσο χρειαστεί.

Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος

«Τα κλιμάκια καλύπτουν, ελέγχουν και επιτηρούν επιδημιολογικά την περιοχή με αρτιότητα. Η κατάσταση θα βελτιωθεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα θέμα κάποιας επιδημίας (π.χ. γαστρεντερίτιδας)» ανέφερε ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος και κατέληξε: «Εφ’ όσον οι πρόσφυγες -μετανάστες μετακινηθούν σε στεγασμένους χώρους θα προστατευθούν και από τις καιρικές συνθήκες που είναι δυσμενείς για τη διαβίωσή τους».

πρόσφυγες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button