ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Π.Καμμένου: Δε δώσαμε «μαύρα χρήματα» σε δημοσιογράφους! Όλο το παρασκήνιο

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη λίστα ονομάτων που παρέδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με ονόματα δημοσιογράφων οι οποίοι φέρονται να πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθανάσιος Γιαννόπουλος υπερασπίζεται το έργο του Κέντρου σημειώνοντας ότι ουδέποτε έχουν δοθεί χρήματα σε φυσικό πρόσωπο παρά μόνο σε διαφημιστικά πακέτα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για σοβαρές ασθένειες.

Η διάψευση του Αθανάσιου Γιαννόπουλου όμως δε θα είχε τόση μεγάλη σημασία εάν δεν προερχόταν από τους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Να σημειωθεί πως ο κ.Γιαννόπουλος έλαβε τη θέση στο ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από πρόταση του Πάνου Καμμένου και σχετική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος υπήρξε υφυπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΝΔ και μάλιστα και στην περίοδο στην οποία αναφέρεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί διάθεσης χρημάτων.
Πάντως από τη λίστα των ονομάτων που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άμυνας προκύπτει – με βάση τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΑ– ότι τα χρήματα που δόθηκαν αφορούν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα δημοσιογράφων τα τηλεφωνήματα στον πρόεδρο του οργανισμού άρχισαν να πέφτουν βροχή από διάφορες κατευθύνσεις προκειμένου να διαψεύσει τα όσα υποστήριξε ο Π.Καμμένος.

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου:

Ως πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα – ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – ηλεκτρονικά και έντυπα – κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα – ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού – έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς κούρεμα οι δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button