ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: «Μπορεί να έχουμε «υγειονομικά βομβίδια» με τους μετανάστες»!

Μπορεί το ΚΕΕΛΠΝΟ να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με κινητές μονάδες και προσωπικό στα σημεία όπου φθάνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κατά εκατοντάδες, φαίνεται όμως ότι οι κίνδυνοι δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως.

Δύο περιστατικά ελονοσίας στην Κω

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας στο HealthReport.gr δεν κρύβει την ανησυχία του για πιθανή εκδήλωση μολυσματικών νόσων, παρότι σημειώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στον Ελαιώνα όπου μεταφέρθηκαν ορισμένοι μετανάστες αλλά και στην Αμυγδαλέζα.

«Εμείς ασχολούμαστε με τους ασθενείς και όταν υπάρχουν συμπτώματα και όχι γενικότερα με τις ασθένειες που μπορεί να μεταφέρουν. Βέβαια οι άνθρωποι είναι διερχόμενοι από την Ελλάδα κάθονται μόλις 1-2 μέρες.
Αλλά είναι πιθανό να μας ξεφύγει για παράδειγμα ένα περιστατικό ελονοσίας. Αλλά το νόσημα θα εκδηλωθεί όταν ο ασθενής θα έχει φύγει από τη χώρα μας. Μέχρι στιγμής πάντως στη Κω είχαμε δύο περιστατικά ελονοσίας, αλλά πήραν θεραπεία κανονικά. Άλλωστε έχουμε κι εμείς περιστατικά ελονοσίας στην Ελλάδα» σημειώνει.

Και δεν είναι μόνο αυτός ο φόβος. Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας στο HealthReport.gr υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Αν τους αφήσουμε βέβαια είναι πιθανό να δημιουργηθούν υγειονομικά βομβίδια επειδή κοιμούνται όλοι μαζί. Για παράδειγμα μπορεί να μεταφερθεί ψώρα από τον έναν στον άλλο».

Ο κ.Γιαννόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ύπαρξη μολυσματικών νόσων, αλλά τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δρουν μόνο όταν υπάρχουν συμπτώματα ασθενειών.

Πάντως υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Υγείας εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους στο HealthReport.gr τι θα γίνει αν ξεσπάσει κάποια νόσος, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες δειγματοληπτικές εξετάσεις σε όσους μετανάστες έφθασαν στη χώρα μας οι οποίοι βέβαια είναι χιλιάδες πια.

Η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ από την άλλη αναμένει την οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη για να εντείνει τα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Π.Καμμένου: Δε δώσαμε «μαύρα χρήματα» σε δημοσιογράφους! Όλο το παρασκήνιο

Πως θα θωρακίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ τα νησιά μετά το τραγικό ναυάγιο στη Ρόδο!

Προς κούρεμα οι δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button